ΠΑΣΟΚ: Θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι τον πάτο

Να καταθέσουν τη συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή ζητάει από το ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ. Είναι δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προκλητική η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρακάμψει την νομοθετική κύρωση της παράτασης…

του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την ευρωζώνη, δηλαδή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωση.

Οπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, «η παράταση που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της ΤτΕ ΕΛΛ +2,03% και τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ. Η ίδια ακριβώς διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί και τώρα, όχι μόνο για λόγους τυπικής εγκυρότητας -που θα κληθεί να εξετάσει σε λίγες ημέρες η ΕΚΤ προκειμένου να αποκαταστήσει την ομαλή σχέση της με τις ελληνικές τράπεζες- αλλά και για λόγους δημοκρατικής νομιμοποίησης και κοινοβουλευτικής διαφάνειας.

Αυτοί που με ευκολία και πάθος κατήγγειλαν κάθε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο, τώρα αναζητούν δρόμο διαφυγής με την «ριζοσπαστική» μέθοδο της ωμής παραβίασης του Συντάγματος.

Υπάρχουν όμως ευρωπαίοι αντισυμβαλλόμενοι που σέβονται τα κοινοβούλια τους και τους θεσμούς.

Η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το παραμύθι του διαχωρισμού της «δανειακής σύμβασης» από το «πρόγραμμα» την οδηγεί δυστυχώς σε θεσμική διολίσθηση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Καλούμε την κυβέρνηση να φέρει την «τροποποίηση – παράταση» της δανειακής σύμβασης η οποία παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του και συνιστά αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα, στη Βουλή. Την καλούμε να μην οδηγήσει τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της ΤτΕ ΕΛΛ +2,03% και την διοίκηση του ΤΧΣ σε παραβίαση του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share