«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε "μεθυσμένος" από μια μεγάλη παρεξήγηση»

Κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είπε κάτι πιο συγκεκριμένο και σαφές στη δευτερολογία του, άσκησε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «το μεγάλο ζήτημα είναι ότι εμφανίστηκε ‘μεθυσμένος» από μια μεγάλη παρεξήγηση»….

Από την παρεξήγηση», αναφέρεται ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαρ. Τρικούπη σχετικά με τη δευτερολογία του κ. Τσίπρα, «ότι η ελληνική κοινωνία τον στηρίζει σε ρήξη με την Ευρώπη. Ενώ τον στηρίζει – μαζί με όλους μας – σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση που θα φέρει κάτι καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες». Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να λάβει υπόψη του, όπως αναφέρεται, το εξής: «Η υψηλή δημοσκοπική αποδοχή της νέας κυβέρνησης είναι από πλευράς ποσοστών αντίστοιχη με την αποδοχή που είχε αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Και ο τότε νέος υπουργός οικονομικών ήταν αποδεκτός σε ποσοστά συγκρίσιμα με αυτά του κ. Βαρουφάκη!

Ας αναζητήσει τις τότε έρευνες της κοινής γνώμης». Ίσως αυτές οι δημοσκοπικές εντυπώσεις τον οδήγησαν σε μια πρωτοφανή αλαζονεία, στην αίσθηση ότι καθοδηγεί αμετάκλητες πανευρωπαϊκές εξελίξεις», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει ότι «το τεράστιο θεσμικό ζήτημα είναι ότι εξέφρασε μια βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη λέγοντας ότι η ψήφος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν ψήφος καθεστωτικής αλλαγής!». Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι με τέτοιες αντιλήψεις ο κ. Τσίπρας «δυσκολεύει τον εαυτό του και τελικά τη χώρα να κάνει αύριο μια ουσιαστική και αποτελεσματική διαπραγμάτευση», «γιατί», όπως συμπληρώνει, «άλλο σοβαρή διαπραγμάτευση μεταξύ κρατών και θεσμών και άλλο ο απλοϊκός διδακτισμός σε διεθνές επίπεδο».

Η Χαρ. Τρικούπη, τέλος, εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «επιδίωξη του κ. Τσίπρα να μην είναι η μετατροπή της διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ σε εσωτερικό εκβιασμό που θα ζητά από τον ελληνικό λαό να υπερψηφίσει υπερήφανα το αδιέξοδο».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share