«Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας»

Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δήλωσαν σήμερα ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο σε αυτή τη…

διαδικασία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ. Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις, επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΛΚ.

Σύμφωνα με το ΕΛΚ, «η Eλλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντ. Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΛΚ.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share