Μπαγκλαντές: Δεκάδες αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο φεριμπότ

Ένα φεριμπότ που μετέφερε δεκάδες επιβάτες βυθίστηκε σήμερα στο κεντρικό Μπανγκλαντές αφού συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όπως δήλωσαν οι διασωθέντες το MV Mostofa μετέφερε 70 με 150 ανθρώπους…

την ώρα του δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στον ποταμό Πάντμα, 70 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ντάκα, δήλωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας, όπωςμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Περίπου 50 άνθρωποι κατάφεραν να φτάσουν στις όχθες του ποταμού κολυμπώντας ή διασώθηκαν από άλλα πλοία», επεσήμανε ο Ρακιμπούζ Ζάμαν.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν προς το παρόν ανασύρει από τον ποταμό τη σορό ενός μωρού και αναζητούν τυχόν άλλους επιζώντες.

Ένας άλλος αστυνομικός, ο Μπίντχαν Τριπούρα, δήλωσε ότι η αστυνομία έχει κατασχέσει το φορτηγό πλοίο και έχει συλλάβει δύο μέλη του πληρώματός του.

Τα δυστυχήματα με φέρι είναι συχνά στο Μπανγκλαντές, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότερα από το 95% των μικρών επιβατικών πλοίων δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας.

Στο Μπανγκλαντές, μια από τις πιο φτωχές χώρες της Ασίας, υπάρχουν περισσότεροι από 230 ποταμοί και τα πλοία είναι το κυριότερο μέσο μεταφοράς στις αγροτικές περιοχές της υπαίθρου, ιδίως στο νότιο και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share