Γκάμπριελ: Είμαι ικανοποιημένος από την Ελλάδα

Ρήγμα φαίνεται πως υπάρχει στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. Σε αντίθετη γραμμή με τη σκληρή στάση του Σόιμπλε κινείται ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ….

Ο κ. Γκάμπριελ καλωσόρισε το ελληνικό αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης, χαρακτηρίζοντάς το «σήμα από την ελληνική κυβέρνηση ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί». Είμαι ικανοποιημένος που η Ελλάδα αποφάσισε να ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί ένα νέο πρόγραμμα» είπε ο Γκάμπριελ. «Προτείνω να μην σπεύδουμε να απαντήσουμε «ναι» ή «όχι»» τόνισε.

Από την άλλη, την έντονη αντίδρασή τους στη στάση Σόιμπλε εξέφρασαν και οι Πράσινοι, χαρακτηρίζοντας ως «αυθάδη» την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος. Η αυθάδης απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από τον Σόιμπλε μπλόκαρε τη λύση» είπε ο επικεφαλής του τομέα των Οικονομικών Σβεν Γκίεγκολντ.

Στο πλευρό του Σόιμπλε βρέθηκαν πάντως, οι Χριστιανοδημοκράτες με τον Χέρμπερτ Ρόιλ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να τονίζει ότι «χωρίς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να υπάρξει επέκταση του προγράμματος».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share