Μπουτάρης: Σε σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους μετανάστες

Στη σωστή κατεύθυνση θεωρεί ο Γιάννης Μπουτάρης ότι βρίσκονται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους μετανάστες όπως ανέφερε σε ομιλία του σε συνέδριο στη Γερμανία εκφράζοντας την ελπίδα ότι τα πράγματα σύντομα θα βελτιωθούν. Η…

Ελλάδα αδυνατεί να δώσει μέχρι στιγμής λύση σε βασικά προβλήματα ενσωμάτωσης ακόμη και σε δεύτερης γενιάς μετανάστες. Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα και γλώσσα, στη χώρα μας κινδυνεύουν ακόμη να απελαθούν! Ελπίζουμε πως τα πράγματα θα βελτιωθούν σύντομα μια και οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για το θέμα είναι στη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην παρέμβασή του στο συνέδριο, με θέμα: «Τα σύνορα της Ευρώπης. Η πολιτική που χρειαζόμαστε για τους πρόσφυγες», στην πόλη Μπίμπεραχ της Γερμανίας.

Παράλληλα δήλωσε αντίθετος με τα κέντρα κράτησης μεταναστών: «Θεωρώ ότι πρέπει να καταργηθούν γρήγορα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία κρατούνται χωρίς ουσιαστική κατηγορία, αλλά μόνο για διοικητικό παράπτωμα, χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Αυτό συμβαίνει συχνά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, ίσως όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου στοιβάζονται χιλιάδες ψυχές».

Ο κ.Μπουτάρης, στην ομιλία του, εμφανίστηκε «περήφανος γιατί είμαστε ο πρώτος δήμος στην Βόρεια Ελλάδα και ο δεύτερος σε όλη την Ελλάδα που με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων φτιάξαμε μια δομή φιλοξενίας για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Χρειάζεται πιο συστηματική προσπάθεια, γιατί το ζήτημα είναι μεγάλο και δυσεπίλυτο, αλλά τουλάχιστον η αρχή έχει ήδη γίνει στην πόλη μας».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share