Ο «Ντοντό ο Νταβατζής» κατέθεσε για την «Υπόθεση Κάρλτον»

Στον αποκαλούμενο "Ντοντό τον Νταβατζή" ήταν στραμμένα χθες Πέμπτη τα φώτα της δημοσιότητας στη δίκη για την "υπόθεση Κάρλτον" που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας στη Λιλ και στην οποία εμπλέκεται ο πρώην επικεφαλής…

του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν κατηγορούμενος για μαστροπεία και συμμετοχή σε "δίκτυο πορνείας" σε ξενοδοχεία.

Η "υπόθεση Κάρλτον" πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη Λιλ και αφορά στα "ροζ" πάρτι, στα οποία κατηγορείται ότι συμμετείχε ο Στρος-Καν.

Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει πως, ναι μεν συμμετείχε σε πάρτυ ομαδικού σεξ, αλλά δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτά ήταν πόρνες.

Ο Στρος – Καν ενεπλάκη σε αυτήν την υπόθεση το 2011 όταν και αναφέρθηκε από εκδιδόμενες στο ξενοδοχείο κατά την ανάκρισή τους από τις αρχές και για τον λόγο αυτόν η έρευνα διευρύνθηκε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μαζί με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορούνται άλλα 13 άτομα: από μικροεπιχειρηματίες, έναν ξενοδόχο, έναν ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας κι έναν δικηγόρο μέχρι τον επονομαζόμενο "Ντοντό ο Νταβατζής", έναν ιδιοκτήτη οίκου ανοχής, που έχει στο ενεργητικό του καταδίκες και κατέθεσε χθες Πέμπτη μαζί με ιερόδουλες.

Ο ίδιος ο DSK (όπως είναι γνωστός στη Γαλλία ο Στρος-Καν από τα αρχικά του ονόματός του) δεν ήταν παρών χθες στο δικαστήριο, το οποίο επικεντρώθηκε στην κατάθεση του "Ντοντό" (κατά κόσμον Ντομινίκ Αλντερβάιρελντ), γάλλου υπήκοου με επιχειρήσεις στο Βέλγιο, που κατηγορείται ότι έφερνε ιερόδουλες από τα σύνορα για να εργαστούν στο ξενοδοχείο Carlton της Λιλ.

Ο "Ντοντό", ο οποίος χθες έκλεισε τα 66 του χρόνια, κατέθεσε ότι έχει εκτίσει δύο φορές ποινή φυλάκισης για μαστροπεία (η πορνεία δεν είναι παράνομη στη Γαλλία, αλλά η μαστροπεία και ο πλουτισμός από αυτήν είναι).

Ο ίδιος περιέγραψε τις επιχειρήσεις του στο Βέλγιο, όπου είναι ιδιοκτήτης πολλών "χώρων" που χρησιμοποιούνται από ιερόδουλες.

Είπε ότι δεν είναι πια ο νόμιμος διευθυντής αυτών των πορνείων και των μπαρ γιατί τού έχει απαγορευτεί να έχει στο όνομά του τραπεζικό λογαριασμό, αλλά ότι παρά ταύτα του αρέσει να "ασχολείται".

Εξήγησε ότι δεν έπαιρνε μέρος από τα κέρδη των εκδιδόμενων, αλλά ότι τις χρέωνε για να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του.

Μάλιστα αστειεύτηκε ότι σκέφτεται να ανοίξει έναν νέο τέτοιο χώρο και να τον ονομάσει “IMF” (ΔΝΤ) προς τιμήν του Στρος-Καν.

Το 2014 άνοιξε ένα μπαρ με την επωνυμία "Το Σεξ Κλαμπ του Ντοντό" ( “Dodo Sex Club”, δηλαδή με αρχικά DSK), το οποίο έκλεισε όταν ο Στρος-Καν απείλησε με μηνύσεις.

Μία άλλη επωνυμία που είπε ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στη νέα του επιχείρηση είναι "Carlton”.

Εκτός από τον "Ντοντό", μεταξύ των κατηγορουμένων είναι κι ο 70χρονος υπεύθυνος του εν λόγω ξενοδοχείου Ρενέ Κοζφέρ, ο οποίος κατηγορείται για συνεργασία με τον "Ντοντό" για την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών σε επιχειρηματίες.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο "Ντοντό", ο Κοζφέρ, ο "δωρεάν δοκιμαστής" των γυναικών, είναι παιδικός του φίλος, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε "Ο κ. Τρία Λεπτά", καθώς και "Ιούδα, το σκοτεινό όνειδος της εβραϊκής κοινότητας της Λιλ". Ω, τον Ρενέ τον φωνάζουμε "κ. Τρία Λεπτά, διότι, ακόμη και με κοστούμι και γιλέκο, και μαζί με το ντους, τού έπαιρνε τρία λεπτά…", εξήγησε στον πρόεδρο του δικαστηρίου ο Ντοντό.

Αρκετές φορές κατέθεσε πλάι στη σύντροφό του και συγκατηγορούμενή του, τη 41 ετών Μπεατρίς Λεγκρέν, η οποία είπε ότι "όλη της τη ζωή ήταν πόρνη κι απολάμβανε την εργασία της". Ο Αλντερβάιρελντ ήταν υποτιμητικός απέναντι στις γυναίκες που εργάζονταν στις "εγκαταστάσεις" του, τις οποίες περιέγραψε ως άτομα με "δείκτη ευφυΐας κατά μέσο όρο 25", ενώ τις μαύρες πόρνες τις χαρακτήριζε "νέγρες".

Μία από τις ιερόδουλες που κατέθεσε χθες, με το όνομα "Τζέιντ" είπε στο δικαστήριο ότι δεν είχε δουλέψει ποτέ στο Carlton, αλλά σε γειτονικό διαμέρισμα. Η γυναίκα ξέσπασε πολλές φορές σε κλάματα περιγράφοντας τη ζωή της ως ανύπαντρη μητέρα και ταυτόχρονα πόρνη κι είπε ότι το να δουλεύει για τον "Ντοντό" ήταν μία κόλαση κι ότι εκείνος είχε τη συνήθεια να "δοκιμάζει τα νέα κορίτσια".

Ο Στρος-Καν πρόκειται να καταθέσει την προσεχή Τρίτη.

Ο 65χρονος, ο οποίος προαλείφετο για επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας και μάλιστα οι δημοσκοπήσεις του έδιναν προβάδισμα το 2012, παραιτήθηκε από το ΔΝΤ όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση μίας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 2011.

Αυτό ήταν που κατέστρεψε τις πολιτικές του φιλοδοξίες ως εξέχοντος στελέχους του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος κι άνοιξε τον δρόμο προς την εξουσία στον νυν πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι είχε κομβικό ρόλο στην διοργάνωση αυτών των πάρτυ και στην παρουσία των ιερόδουλων. Ο Στρος-Καν αντιμετωπίζει μέχρι και δεκαετή ποινή φυλάκισης και πρόστιμο έως και 1,5 εκατ ευρώ για μαστροπεία.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share