Πτήσεις έξι τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο

Σε μία σοβαρή πρόκληση προέβη το πρωί της Πέμπτης η τουρκική πολεμική αεροπορία , αποστέλλοντας έξι τουρκικά μαχητικά τα οποία πέταξαν πάνω από τρία ελληνικά νησιά του συμπλέγματος των Φούρνων.

Τα τουρκικά μαχητικά…

εισέβαλαν σε σχηματισμό έξι αεροσκαφών από την περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου στις 11:02. Επειτα από 24 λεπτά πτήσης στο Αιγαίο, διασπάστηκαν σε δύο σχηματισμούς: Η τετράδα πέταξε χαμηλά, μόλις 5.000 πόδια πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους που βρίσκονται στο σύμπλεγμα των Φούρνων.

Το ζεύγος των άλλων δύο τουρκικών F-16 επέλεξε να κάνει υπέρπτηση πάνω από το Μακρονήσι και στη συνέχεια πέταξε 11.000 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι (το οποίο ανήκει στα Δωδεκάνησα).

Η σοβαρή τουρκική πρόκληση συνέβη την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δεχόταν στο γραφείο του το νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχο Χρήστο Βαϊτση, μέχρι χθες αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΓΕΕΘΑ:

Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:02 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως: στις 11:26 υπέρπτηση 4 αφων άνωθεν ν. Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 5.000 πόδια και στις 11:27 άνωθεν ν. Ανθρωποφάγοι, στα 5.000 πόδια στις 11:28 υπέρπτηση 2 αφων άνωθεν ν. Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 11.000 πόδια και στις 11:31 άνωθεν ν. Αγαθονήσι, στα 11.000 πόδια Από τον παραπάνω σχηματισμό, τα 4 αφη εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:30

και τα 2 αφη στις 11:32 αντίστοιχα, νοτίως ν. Σάμου. Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share