Επικρίνει την ομιλία Κωνσταντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ

Κριτική και από το ΠΑΣΟΚ δέχτηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ομιλία της σήμερα στη Βουλή μετά την εκλογή της στη θέση της προέδρου της Βουλής, παρά το γεγονός ότι το κόμμα στήριξε την υποψηφιότητά της. Το ΠΑΣΟΚ…

πρώτο ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει την κ. Κωνσταντοπούλου, με την ευχή να διαψευσθούν οι αρνητικοί οιωνοί της συμπεριφοράς της την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο. Δυστυχώς, στην ομιλία επί τη εκλογή της η κ. Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε κομματικότερη του κόμματος της και ουσιαστικά υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα θεμελιώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως τη μονομερή διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους. Τρεις μόλις ημέρες μετά την αναγκαία δήλωση του κ. Τσίπρα ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς κινήσεις στο χρέος – γιατί αυτές οδηγούν σε πιστωτικό γεγονός. Και άλλα πολλά»μ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημειώνει ακόμη, «όταν ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής ομιλεί από την έδρα του, ομιλεί ως κομματικά ουδέτερος θεματοφύλακας της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και τίποτε άλλο. Ελπίζουμε – χωρίς να έχουμε ψευδαισθήσεις – ότι θα το κατανοήσει αυτό η κ. Κωνσταντοπούλου τιμώντας την τιμή που της έγινε».

Νωρίτερα και η ΝΔ, η οποία επίσης στήριξε την εκλογή Κωνσταντοπούλου, είχε εκφράσει την ενόχλησή της για τη σημερινή της ομιλία, κρίνοντας πως «επέλεξε, με την πρώτη της ομιλία, από Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να μετατραπεί σε κομματάρχη».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share