Γλέζος: Ο Αλέξης Τσίπρας ταυτοποιήθηκε με την ιστορία

Η έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές θα εξαρτηθεί από το αν η Ελλάδα θα επιμείνει στις θέσεις της, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο Μανώλης Γλέζος. Εκτίμησε, παράλληλα, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας…

ταυτοποιήθηκε με την ιστορία και από εσωτερική πλευρά και από εξωτερική».

Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού -επισήμανε ο Μανώλης Γλέζος- του θύμισε, κάτω από άλλες συνθήκες, το γράμμα του Ζαχαριάδη, από τη φυλακή, το 1940. Δηλαδή, «πολεμείστε όλους όσοι δεν θέλουν να αποκτήσει η Ελλάδα την εθνική της ανεξαρτησία, όσους δεν θέλουν να βγάλει η χώρα τη θηλιά που έχουν περάσει οι δανειστές στον λαιμό της».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, εκτιμά ότι στην άλλη πλευρά οι ρόλοι είναι κατανεμημένοι: «Θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μια λύση συμβιβαστική και μερικούς με σκληρή γραμμή. Είναι κατανεμημένοι οι ρόλοι που έχουν παίξει ως τώρα και που θα συνεχίζουν να παίζουν. Εμείς, σε όσους έρθουν με χαμόγελα, θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»». Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η Ελλάδα ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, αν δείξουμε όλος ο ελληνικός λαός, την ίδια συνοχή» υπογράμμισε. Θεωρώ ότι όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, όπως τότε, μόνο ο ελληνικός λαός με το έπος του 1940-41 κατέρριψε τον μύθο του αήττητου άξονα, θα γίνει το ίδιο αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις» τόνισε.

Ερωτηθείς τέλος, για τη αναφορά τού Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του με αφορμή το θέμα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων, είπε ότι θεωρεί πως «τη λύση θα τη δώσει ο γερμανικός λαός. Οι πληροφορίες οι δικές μου είναι ότι μέσα στον γερμανικό λαό έχει αρχίσει συζήτηση «γιατί να έχουμε εξοφλήσει όλους τους άλλους και να μην εξοφλούμε την Ελλάδα»».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share