Κοινές ναυτικές ασκήσεις της Σεούλ και της Ουάσινγκτον

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας με τη συνδρομή δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις προάγγελο των μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα…

και οι οποίες έχουν προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση της Βόρειας Κορέας.

Δέκα πολεμικά πλοία της Νότιας Κορέας, με την υποστήριξη αεροσκαφών και ελικοπτέρων επιτήρησης, καθώς επίσης το αμερικανικό αντιτορπιλικό USAegis και ελικόπτερα Sea Hawk, συμμετέχουν στην άσκηση, όπως είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο στόχος είναι η βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας και της ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας των δύο συμμάχων» ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Η συγκεκριμένη μέτριας κλίμακας άσκηση είναι το προοίμιο της μεγάλης κλίμακας ετήσιας διακλαδικής άσκησης με την κωδική ονομασία Foal Eagle που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα. Στις οκτώ εβδομάδες των ασκήσεων σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, θα κινητοποιηθούν περίπου 200.000 στρατιώτες της Νότιας Κορέας και 3.700 Αμερικανοί στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, μια κλαδική άσκηση προσομοίωσης σε υπολογιστή, με την κωδική ονομασία Key Resolve διάρκειας μιας εβδομάδας, θα αρχίσει επίσης τη Δευτέρα. Αυτές οι ετήσιες ασκήσεις είναι συνήθως μια πηγή αυξημένης έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον έχουν πει ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις είναι καθαρά αμυντικής φύσεως αλλά το καθεστώς της Βόρειας Κορέας τις βλέπει ως ένα προοίμιο για μια εισβολή.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share