Προειδοποίηση Γερμανού ΥΠΕΞ προς φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ προειδοποίσε σήμερα ότι μια προώθηση των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών προς τη Μαριούπολη θα συνιστούσε "σαφή παραβίαση των συμφωνιών" του Μινσκ. Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις ότι θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε μια εκτόνωση" της κρίσης στην Ουκρανία, σημείωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Bild. Οι δυο πλευρές προσώρησαν επιτέλους στην ανταλλαγή αιχμαλώτων και είναι προφανώς έτοιμες να ξεκινήσουν την απόσυρση των βαρέων όπλων, όχι ακόμη από παντου αλλά από σημαντικές θέσεις του μετώπου", πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το Κίεβο και οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την απόσυρση των βαρέων όπλων, αφού το Σάββατο είχαν προχωρήσει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Οι δύο αυτοί όροι περιλαμβάνονταν στις συμφωνίες του Μινσκ, υπενθύμισε ο Σταϊνμάγερ ο οποίος την Τρίτη θα συναντηθεί στο Παρίσι με τους ομολόγους του της Ρωσίας, τη Ουκρανίας και της Γαλλίας για να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα ποια είναι η "κόκκινη γραμμή" για τη Γερμανία, ο υπουργός είπε ότι μια "προώθηση" των αυτονομιστών προς τη Μαριούπολη "θα συνιστούσε σαφή παραβίαση των συμφωνηθέντων".

Πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τον φόβο για μια νέα επίθεση των αυτονομιστών, αυτή τη φορά για την κατάληψη της Μαριούπολης την οποία στο παρελθόν είχαν ήδη καθορίσει ως τον επόμενο στόχο τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share