Χωρίς φορτηγά οι εθνικές το τριήμερο

Ποια μέτρα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Τροχαίας Διαρκής θα είναι η παρουσία της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων...

Σήμερα, αύριο Σάββατο και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των φορτηγών, με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές. Συγκεκριμένα η απαγόρευση ισχύει:

Παρασκευή 20-2-2015 για το ρεύμα εξόδου : 16.00-21.00 Σάββατο 21-2-2015 για το ρεύμα εξόδου : 08.00-13.00 Καθαρά Δευτέρα 23-2-2015 για το ρεύμα εισόδου: 15.00-21.00 Ο σχεδιασμός των μέτρων της Τροχαίας περιλαμβάνει : Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμούμενων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων. Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης. Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση). Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.) Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες. Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων. Σε περίπτωση που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται: να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου. να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους. σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share