Ποιά είναι τα ύπουλα σημάδια του καρκίνου του στόματος

Ο καρκίνος του στόματος είναι μία σχετικά συχνή μορφή καρκίνου, καθώς ανήκει στις 10 συχνότερες μορφές και είναι υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους ετησίως ανά τον κόσμο...

Είναι δύο φορές πιο συχνός στους άντρες σε σχέση με τις γυναίκες και οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν ηλικίες μεγαλύτερες από 55 ετών. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα τα ύποπτα συμπτώματα.

Ο καρκίνος της στοματικής κοιλότητας αφορά την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στη γλώσσα, στο έδαφος του στόματος, στα ούλα, στις παρειές, στα χείλη και στη σκληρή υπερώα. Βέβαια, η συχνότερη θέση εμφάνισης είναι η γλώσσα και στη συνέχεια το έδαφος του στόματος και οι υπόλοιπες θέσεις.

Στους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του στόματος περιλαμβάνονται:

το κάπνισμα

η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλη χρήση μαριχουάναςο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV)

Για τον καρκίνο των χειλιών επιπλέον η μακροχρόνια έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία (ήλιος και σολάριουμ)

Ο καρκίνος του στόματος είναι πιο συχνός στους άντρες σχεδόν σε διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες. Πιθανά αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι οι άντρες κάνουν μεγαλύτερη κατάχρηση αλκοόλ και καπνίσματος.

Τα συμπτώματα του καρκίνου του στόματος περιλαμβάνουν πληγές ή εξογκώματα στα χείλη ή στο στόμα. Αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα:

Μια πληγή στα χείλη ή στο στόμα που αιμορραγεί εύκολα και δεν επουλώνεταιΜια μάζα ή πάχυνση στα χείλη, στα ούλα, στο μάγουλο ή οπουδήποτε αλλού εντός της στοματικής κοιλότητας Μία λευκή ή κόκκινη κηλίδα στα ούλα, στη γλώσσα, στις αμυγδαλές, ή στο εσωτερικό

του στόματοςΠόνος ή μούδιασμα σε οποιαδήποτε περιοχή εντός της στοματικής κοιλότηταςΑνεξήγητη δυσκολία στη μάσηση, στην κατάποση, στην ομιλία ή στις κινήσεις της γνάθου και τις γλώσσαςΑλλαγές στη φωνήΞηρό στόμα (ξηροστομία)

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share