Βαρουφάκης: Λέω τα σύκα – σύκα και αυτό ενοχλεί

Μου αρέσει να λέω τα σύκα-σύκα και αυτό ίσως να ενοχλεί κάποιους συναδέλφους μου στο εξωτερικό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό ABC.

Στη συνέντευξή…

του ο κ. Βαρουφάκης υπογραμμίζει πως η 12χρονη παραμονή του στην Αυστραλία (δίδασκε στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ) τον «σημάδεψε». Όσοι με γνωρίζουν λένε πως έχω επηρεαστεί από τον αυστραλιανό τρόπο σκέψης» σημειώνει και προσθέτει: «Ίσως να είναι ο τρόπος με τον οποίο απορρίπτω τις ανοησίες χωρίς να νοιάζομαι τι θα πουν οι άλλοι. Πιθανότατα να με επηρέασε και ο (πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας) Πολ Κίτιγκ τον οποίο θαύμαζα».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βαρουφάκης (ο οποίος έχει και την αυστραλιανή υπηκοότητα) απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση «ηττήθηκε και συνθηκολόγησε με την τελευταία της συμφωνία με το Eurogroup». Δεν το βλέπω καθόλου σαν ήττα, αλλά σαν νίκη της Ευρώπης που αναγνώρισε τις δημοκρατικές αρχές μιας νέας κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε» τόνισε.

Ο κ. Βαρουφάκης επισκέπτεται συχνά την Αυστραλία για να δει την κόρη που ζει μόνιμα στο Σίδνεϊ με την μητέρα της.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share