«Πρέπει να μαζέψουμε τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να στερήσουμε τον κόσμο από τα δημόσια αγαθά»

Πρέπει να μαζέψουμε τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να στερήσουμε τον κόσμο από τα δημόσια αγαθά», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου…

Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Μάρδας, με αφορμή τη σημερινή του παρουσία στην πόλη, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι συχνά παρατηρείται το φαινόμενο, οι προμήθειες υλικών και υπηρεσιών του Δημοσίου, για ένα συγκεκριμένο αγαθό, να κοστίζουν πολύ περισσότερο στο κράτος, από ότι στους ιδιώτες. Γίνεται μια κατασπατάληση των πόρων της χώρας, πρέπει να μαζέψουμε τις δημόσιες δαπάνες», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας: «καταλαβαίνετε σε μια τόσο δύσκολη στιγμή που περνάει η χώρα, είναι αυτονόητες οι πολιτικές προτεραιότητες, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια κι ας μην έχουμε αποτελέσματα όσον αφορά τα έσοδα. Σχετικά με τις δαπάνες, έχω δώσει στις υπηρεσίες εντολή να βλέπουμε γραμμή – γραμμή τι ξοδεύουμε κάθε μέρα για να αντιληφθούμε που φεύγουν χρήματα, που δεν έπρεπε να φύγουν. Βλέπουμε κάτι παράξενα κονδύλια που δεν ξέρουμε που πηγαίνουν», κατέληξε ο κ.Μάρδας.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε πως «είμαστε υποχρεωμένοι και από άποψη διάθεσης να στηρίξουμε κάθε κυβερνητική προσπάθεια που αποσκοπεί στη βελτίωση της κατάστασης της χώρας. Ξέρουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ευνουχισμένη. Δώστε δυνατότητα στους Δήμους να κάνουν τη δουλειά για την έχουν εκλεγεί».

Συζήτηση και για ΥΜΑ-Θ

Ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφτηκε νωρίτερα και το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, έκανε λόγο για «εκπληκτικό αλλά άδειο χώρο, έπαθα πλήξη».

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, αφού ανέφερε πως αύριο θα συναντηθεί με την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αρμοδιότητα το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, επανέλαβε την άποψη πως το ««ΜΑ-Θ είναι άνευ λόγου ύπαρξης». Ο κ.Μάρδας ωστόσο, υποστήριξε πως «κατά τη γνώμη μου πρέπει να δυναμώσει το ΥΜΑ-Θ».

Με τη θέση του υπουργού τάχθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο ρόλος του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, μπορεί να αναβαθμιστεί παραπάνω με τη βούληση που θα δείξει η κάθε κυβέρνηση και μπορεί να αξιοποιηθεί. Όταν έχουμε ένα βραχίονα που λέγεται ΥΜΑ-Θ και μπορεί να παίξει τον καταλύτη, τον καλό αγωγό για ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα». Eπισυνάπτεται φωτογραφία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share