Η σοβαρή αποκάλυψη έφερε αγωγές απο την οικογένεια Παπανδρέου

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο πρώην εργαζόμενος της τράπεζας HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί στο νέο βιβλίο του για την τρόικα και την διακυβέρνηση του… Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός, μόλις ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του βιβλίου, ανέφερε μέσω του γραφείου του ότι «προς το παρόν δεν πρόκειται να δώσουμε καμία δημόσια απάντηση στο θέμα». Το ΣΔΟΕ μετά από έρευνες έχει αποφανθεί πως ο λογαριασμός με τα αρχικά MP που βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ δεν αφορά τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, αλλά είναι χρήματα που ανήκουν σε fund συμφερόντων του επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή» σημείωσε το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός προχωράει σε μήνυμα κατά του Ερβέ Φαλτσιανί, του εκδότη του βιβλίου του και της εφημερίδας Corriere della Sera, η οποία αναδημοσίευσε αποσπάσματα από το βιβλίο. Την υπόθεση θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστός Ιταλός δικηγόρος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ.Παπανδρέου: Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας. Χτίζουν καριέρες και περιουσίες, στις πλάτες άλλων. Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις… εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα. Η αλητεία στο απόγειό της.

Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών. Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών.

Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις… εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή.

Φτάνει πια.

ΥΓ. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες όσων διακινούνται, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ερωτηθεί ο διακινών τις εκτιμήσεις του, πως και δεν γνωρίζει ότι, στο μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί.

Παρατίθεται και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του». Η κυρία Παπανδρέου είχε στην HSBC, «λογαριασμό ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ»

Την ίδια στιγμή σημερινό δημοσίευμα της Corriere della Sera με τίτλο «ο Σαρκοζί και η λίστα Φαλτσιανί με στόχο να επιβληθεί η τρόικα στην Αθήνα. Περιλαμβάνει και τη μητέρα του Παπανδρέου, με μισό δισεκατομμύριο ευρώ» προδημοσιεύει αποσπάσματα του βιβλίου.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι γράφοντας για τους «χρυσούς» πελάτες της HSBC, ο Γαλλοϊταλός πρώην εργαζόμενος της τράπεζας και αρμόδιος για θέματα πληροφορικής, Ερβέ Φαλτσιανί, σε βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα στην αγορά της χώρας, αναφέρεται σε δύο άτομα: στον Εμίλιο Μποτίν, πρώην ιδιοκτήτη της ισπανικής τράπεζας Santander -ήταν ο πλουσιότερος Ισπανός πολίτης- και στη μητέρα τού Έλληνα πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου».

Ο Φαλτσιανί, σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι η κ. Παπανδρέου είχε σε λογαριασμό της στην HSBC, «λογαριασμό ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ».

Κατά τον συγγραφέα «η λίστα των «χρυσών» πελατών φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας. Αυτό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ελλάδα». Αναφερόμενος -στο βιβλίο του- στον Παπανδρέου, χρησιμοποιεί τις λέξεις «πίεση» και «εκβιασμός»» προσθέτει η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, η οποία

παραθέτει σχετικό απόσπασμα της έκδοσης του οίκου Chiarelettere υπό τον μεσότιτλο «La Cassaforte degli evasori» (σσ. «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων») όπου ο πρώην τραπεζίτης με τη συνεργασία του δημοσιογράφου Άνζτελο Μινκούτσι, καταθέτει: Το 2011, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας, ετέθη ο Σαρκοζί, ο οποίος είχε τη λίστα αυτή, και γνωρίζοντας τα ονόματα, μπόρεσε να πιέσει τον Παπανδρέου».

Σε άλλο σημείο ο συγγραφέας αναφέρει: «όπως συνέβη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η λίστα της HSBC χρησιμοποιήθηκε ως όπλο εκβιασμού και εμπόρευμα για δούναι και λαβείν. Στην Ελλάδα η λίστα εξαφανίσθηκε. Στην Ελλάδα, όπως και άλλου, δεν ξεκίνησε ποτέ επισήμως καμία έρευνα».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share