«Παράνομη» η Χίλαρι Κλίντον;

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ενδεχομένως να παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί διατήρησης αρχείων χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για όλα τα μηνύματα…

που λάμβανε ή έστελνε όσο βρισκόταν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η New York Times.

Η εφημερίδα έγραψε ότι η πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών στις επόμενες προεδρικές εκλογές πραγματοποιούσε όλες τις επίσημες ηλεκτρονικές επικοινωνίες της στη διάρκεια της τετραετούς της θητείας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω ενός προσωπικού λογαριασμού email.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η Κλίντον, η οποία διετέλεσε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το 2009 έως το 2013, παρέδωσε πρόσφατα περισσότερες από 55.000 σελίδες από emails στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να εφαρμόσει την πρακτική τήρησης αρχείων.

Ο ομοσπονδιακός νόμος ορίζει ότι οι επιστολές και τα emails που απεστάλησαν ή ελήφθησαν από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους είναι κρατικά αρχεία τα οποία πρέπει να διατηρούνται, σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι κανονισμοί την εποχή που η Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών προέβλεπαν την διατήρηση και των emails από προσωπικούς λογαριασμούς, αναφέρει η ίδια πηγή.

Η Times σημειώνει ότι οι ειδικοί εκτιμούν πως οι προσωπικοί λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για επίσημες κυβερνητικές συναλλαγές μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Εκπρόσωπος της Κλίντον δήλωσε στην εφημερίδα ότι η πρώην υπουργός συμμορφώνεται με το "γράμμα και με το πνεύμα των κανονισμών" και ότι ανέμενε πως θα διατηρούνταν τα emails της χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει γιατί επέλεξε να χρησιμοποιεί τον προσωπικό της λογαριασμό.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share