«Είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό»

Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες της Ευρώπης σε φιλικές και εχθρικές, διευκρινίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας στις δηλώσεις του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόϊ που…

κάλεσε τον κ. Τσίπρα να «επιδείξει σοβαρότητα», ενοχλημένος από τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποχρέωση να περιγράψει με λεπτομέρειες στoν ελληνικό λαό τη σκληρή διαπραγμάτευση στο κρίσιμο Eurogroup, η οποία οδήγησε και στη συμφωνία.

Προσθέτουν, ότι η στάση όλων των κυβερνήσεων απέναντι στη συμφωνία δεν αποτελεί κάποιο μυστικό – άλλωστε είχε γνωστοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, όπως είναι και το σωστό και αυτό ακριβώς επανέλαβε και στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες της Ευρώπης σε φιλικές και εχθρικές, δεν αναζητά εξωτερικούς εχθρούς, αλλά λύσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από την συνεργασία και το διάλογο λαών και κυβερνήσεων. Οποιαδήποτε, λοιπόν, παρερμηνεία της ομιλίας του έλληνα πρωθυπουργού, δεν βοηθά προς την κατεύθυνση του διαλόγου, επισημαίνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share