«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αναζήτηση ευρωπαϊκών συμμαχιών»

Στην επίσκεψη κορυφαίων στελεχών του κόμματος των γερμανών Πρασίνων στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο αναφέρεται με εκτενές της δημοσίευμα η Tageszeitung του Βερολίνου.

Η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά…

υποστήριξη για τα αμφιλεγόμενα αιτήματά της – και στη Γερμανία. Ως εκ τούτου, η γερμανική αντιπολίτευση της είναι σημαντική. (…) Θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παράγοντας ενίσχυσης της κριτικής που ασκείται στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», γράφει.

Έπειτα από τις συνομιλίες που είχαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ αυτών και με τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Βαρουφάκη, ο Σβεν Γκίγκολντ, ευρωβουλευτής και ειδικός επί χρηματοοικονομικών ζητημάτων στο κόμμα των Πρασίνων εξέφρασε μεγάλη «συμπάθεια» για τις «κοινωνικές και οικολογικές μεταρρυθμιστικές ιδέες» της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανταπόκριση της Deutsche Welle, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν υπάρχει αλληλεγγύη δίχως όρους. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει υποστήριξη για παραχωρήσεις στο πρόγραμμα λιτότητας, απαιτούνται επειγόντως ‘ορατές επιτυχίες» στο πεδίο της πάταξης της διαφθοράς και σε αυτό της φορολογικής πολιτικής», δήλωσε o πράσινος πολιτικός. Τέλος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η συμπρόεδρος των Πρασίνων Ζιμόνε Πέτερ δεν παρέλειψε να εκφράσει με διακριτικό τρόπο στους συνομιλητές της στην Αθήνα το σκεπτικισμό της για τη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share