Είδα τον δολοφόνο του Νεμτσόφ

H γυναίκα που συνόδευε τον Μπορίς Νεμτσόφ τη στιγμή της δολοφονίας του έσπασε της σιωπή της, λέγοντας ότι δεν είδε το δολοφόνο του Ρώσου επικριτή του Κρεμλίνου, ο οποίος έπεσε νεκρός ενώ περπατούσε μαζί με την Ουκρανή φίλη…

του, σε μια γέφυρα κοντά στο Κρεμλίνο.

Το μοντέλο από την Ουκρανία Άννα Ντουρίτσκαγια μιλώντας σχεδόν μονολεκτικά και με παγωμένο βλέμμα είπε ότι δεν θυμάται πολλά από τη στιγμή της δολοφονίας του Νεμτσόφ και όσα ακολούθησαν την Παρασκευή το βράδυ.

Όπως είπε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Dozhd δεν είχε παρατηρήσει κάτι ύποπτο, ενώ νωρίτερα είχαν δειπνήσει με τον Νεμτσόφ σε ένα εστιατόριο με θέα στην Κόκκινη Πλατεία. Δεν αντιλήφθηκε αν κάποιος τους ακολούθησε κατά μήκος του ποταμού όπου βρίσκεται η γέφυρα και στο δρόμο προς το διαμέρισμα του Νεμτσόφ. Δεν θέλω να απαντήσω σε ερωτήσεις σχετικά με το τι συνέβη στη γέφυρα. Δεν θέλω να μιλήσω γι «αυτό», είπε η Άννα Ντουρίτσκαγια.«Είμαι σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορώ να μιλήσω γι «αυτό. Νιώθω άσχημα… δεν είδα κανέναν. Δεν ξέρω από πού ήρθε, ήταν πίσω από την πλάτη μου», είπε για τον ή τους δολοφόνους του Μπόρις Νεμτσόφ. Έχω κάθε δικαίωμα να εγκαταλείψω το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν είμαι ύποπτη. Είμαι ένας μάρτυρας που έδωσε πλήρη αναφορά και έκανε ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την έρευνα», συμπλήρωσε η 24χρονη κοπέλα. Η Ντουρίτσκαγια είπε επίσης ότι από τη στιγμή της δολοφονίας του Νεμτσόφ βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση και πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να παραστεί στην κηδεία του Νεμτσόφ, που αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη.

Το μόνο που θέλει, όπως είπε, είναι να γυρίσει πίσω στο σπίτι της μητέρα της στην Ουκρανία. «Δεν μου επιτρέπεται να πάω πουθενά χωρίς αυτούς» είπε η Ντουρίτσκαγια αναφερόμενη στα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας που την επιτηρούν. «Μου εξήγησαν ότι αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας» συμπλήρωσε η νεαρή.

Η στιγμή της δολοφονίας

Ο Νεμτσόφ του οποίου η δολοφονία έχει βαθύνει το χάσμα μεταξύ των οπαδών της αντιπολίτευσης και των υποστηρικτών του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, θα ενταφιαστεί την Τρίτη στο νεκροταφείο Τροεκουρόφσκογε στη δυτική Μόσχα, σε ένα κοιμητήριο μακριά από τον τόπο όπου γίνονται οι ταφές των κορυφαίων πολιτικών της Ρωσίας. Δεν μπορώ να βγω έξω. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάω», είπε η Ντουρίτσκαγια όταν ρωτήθηκε αν θα παραβρεθεί στη νεκρώσιμο ακολουθία και στην ταφή του Νεμτσόφ. Το μοντέλο από την Ουκρανία είπε ότι τώρα διαμένει στο διαμέρισμα ενός φίλου στη Μόσχα. Οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα των ερευνών την έχουν ανακρίνει αρκετές φορές, έχουν ερευνήσει τα προσωπικά της αντικείμενα και έχουν πάρει τις κάρτες SIM από τα κινητά της τηλέφωνα. Η Ντουρίτσκαγια είπε ότι αρχικά ανακρίθηκε για πολλές ώρες χωρίς δικηγόρο ή κάποιον εκπρόσωπο από την ουκρανική πρεσβεία. Η νεαρή κοπέλα είπε επίσης ότι συνδεόταν με τον Μπορίς Νεμτσόφ τα τελευταία τρία χρόνια

Οι ρωσικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα που ενδεχομένως οδήγησαν στην δολοφονία του Νεμτσόφ και έχουν καταλήξει σε μια σειρά από πιθανά κίνητρα. Ένα από αυτά είναι η πιθανότητα ο Μπορίς Νεμτσόφ να έπεσε θύμα μιας ζηλιάρας πρώην ερωμένης, κάτι που αποκλείει η Άννα Ντουρίτσκαγια. Δεν νομίζω τίποτα. Δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω ποιος το έκανε», είπε χαρακτηριστικά η νεαρή Ουκρανή.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share