Βέτο Ομπάμα στη Γερουσία για τα πυρηνικά του Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σκοπεύει να ασκήσει βέτο σε ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Γερουσία, που επιτρέπει στο Κογκρέσο να έχει λόγο σε οποιαδήποτε συμφωνία συνάψουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και 5 ακόμα…

χώρες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για το Κογκρέσο να περάσει πρόσθετη νομοθεσία σχετικά με το Ιράν. Εάν αυτό το νομοσχέδιο σταλεί στον πρόεδρο, αυτός θα ασκήσει βέτο», δήλωσε η Μπερναντέτ Μίχαν εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και πέντε άλλες μεγάλες δυνάμεις προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια συμφωνία με το Ιράν για περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος και με αντάλλαγμα την άρση οικονομικών κυρώσεων.

Η Μίχαν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα πρέπει να δώσουν στους υπεύθυνους για τις διαπραγματεύσεις τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες επιτυχίας αντί να περιπλέκουν τις προσπάθειές τους».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο στάδιο, ενώ το πλαίσιο της βασικής συμφωνίας αναμένεται έως το τέλος του Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share