Μητσοτάκης κατά Κωνσταντοπούλου για «δυσλειτουργία της Βουλής»

Δυσλειτουργία της Βουλής καταγγέλλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για την άρνηση των υπηρεσιών της Βουλής να δεχθούν επίκαιρες ερωτήσεις. Όπως σημειώνει…

ο κ. Μητσοτάκης, ενώ η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τις 11 Φεβρουαρίου, ακόμα οι βουλευτές δεν έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων. Δυστυχώς τα συντεταγμένα όργανα της Βουλής ακόμη δεν συνεδριάζουν και ως εκ τούτου η ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου και κατ» επέκταση της ίδιας της Δημοκρατίας συνεχίζει να παρεμποδίζεται από τη στάση της προέδρου της Βουλής», υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης, έχει καταθέσει ερώτηση προς του υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και Επικρατείας Νίκο Παππά, με την οποία ζητάει να ενημερωθεί για τον περιορισμό, όπως υποστηρίζει, «της αυτονομίας – ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπως αυτή προκύπτει από τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη».

Όπως σημειώνει, «η αρχική μου πρόθεση ήταν να την καταθέσω ως επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Δυστυχώς όμως, τρεις εβδομάδες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η Κυβέρνηση στις 11 Φεβρουαρίου 2015, οι βουλευτές των κομμάτων δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει αποκλειστική ευθύνη γι» αυτή την απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα καθυστέρηση που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν».

Παράλληλα, και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, σε γραπτή δήλωση της, υποστηρίζει ότι «μία από τις βασικές λειτουργίες της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος προς την κυβέρνηση είναι ακόμα απενεργοποιημένος με ευθύνη της προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ, εδώ και μια εβδομάδα προσπαθεί να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τον ΕΝΦΙΑ και η μόνη απάντηση των υπηρεσιών της Βουλής, είναι ότι η πρόεδρος δεν έχει δώσει εντολή να γίνονται δεκτές οι επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share