ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Οριστική απαλλαγή του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, που εκδόθηκε σημερα.

Αμέτρητες συνομιλίες, διάλογοι και...

ανταλλαγές μηνυμάτων καταγράφηκαν στις περισσότερες απο 3.000 του βουλεύματος που παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των 85 από τους συνολικά 158 κατηγορουμένους στην υπόθεση των αποκαλούμενων "στημένων αγώνων" του 2011.

Το βουλευμα ζητά την απαλλαγή από τις κατηγορίες περίπου 70 ατόμων, ανάμεσα στα οποία και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Για περίπου 4 χρόνια από τη στιγμή που βγήκε στο φως το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ο κ. Μαρινάκης δεχόταν πυρά για συνέργεια σε εγκληματικές οργανώσεις, εκβιασμούς και δωροδοκίες, για να έρθει τελικά τόσο η εισαγγελική πρόταση του κ. Π. Πούλιου, όπου στις αμέτρητες σελίδες της, αφιερώνει μόλις 15 γραμμές στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, όσο και το βουλευμα του δικαστικου συμβούλιου, για να τον δικαιώσει.

Μάλιστα, ο κ. Πούλιος ζητούσε την απαλλαγή του από την υπόθεση, καθώς -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά-, «δεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις, οι οποίες να μπορούν, να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία», δηλαδή όχι μόνο δεν αναφέρεται σε αποδείξεις, αλλά επισημαίνει και την απουσία έστω ενδείξεων ως προς την εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση. Ο εισαγγελέας εφετών υπογράμμιζε ότι «δεν προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης εγνώριζε την συγκρότηση και την δράση της διευθυνομένης από τον κατηγορουμένο Αχιλλέα Μπέο εγκληματικής οργανώσεως και ότι, παρέσχε, με πρόθεση, οποιαδήποτε συνδρομή πριν ή κατά την τέλεση των υπό της εγκληματικής οργανώσεως αυτής τελεσθεισών αξιοποίνων πράξεων». Ξεκαθαρίζει δε, ότι δεν υπήρχε «παροχή συνδρομής στον Αχχιλέα Μπέο, προκειμένου αυτός να εξαναγκάσει με απειλές, τους διαιτητές και τον παρατηρητή του διεξαχθέντος στις 22/1/2011 ποδοσφαιρικού αγώνος μεταξύ των ομάδων «ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου», να μεροληπτήσουν». Τέλος, επισημαίνεται ότι δεν προκύπτει εμπλοκή ή παρέμβαση Μαρινάκη

«στον ορισμό των διαιτητών και παρατηρητών των ποδοσφαιρικών αγώνων, ώστε, να επιτυγχάνει το ορισμό προσώπων της αρεσκείας του», ενώ -όπως αναφέρεται- «ανεξαρτήτως των διαιτητικών σφαλμάτων, τα οποία έλαβαν χώρα κατά τον διεξαχθέντα την 19/2/2011 ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων «Ολυμπιακός Πειραιώς - Παναθηναϊκός», δεν προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχείο της δικογραφίας, ότι ο κατηγορούμενος Ευάγγελος Μαρινάκης, προσέφερε δώρα, ωφελήματα ή άλλες οποιεσδήποτε παροχές στον διαιτητή του ανωτέρω αγώνα Δημήτριο Καλόπουλο και στον β΄ βοηθό του ανωτέρω αγώνα Σπυρίδωνα Τρύφωνα, προκειμένου να μεροληπτήσουν, για να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του ανωτέρω αγώνος υπέρ της ομάδος του Ολυμπιακού Πειραιώς και δη, ότι οι εσφαλμένες αποφάσεις των ανωτέρω διαιτητών (.) ήσαν απόρροια υποσχέσεως ή προσφοράς δώρων, ωφεληματων ή άλλες οποιωνδήποτε παροχών σ΄ αυτού εκ μέρους του κατηγορουμένου Ευαγγέλου Μαρινάκη».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share