Με ποια ζώα ταυτίζονται οι άνδρες και με ποια οι γυναίκες;

Η διεθνής ιστοσελίδα YouGov (εταιρεία έρευνας αγορών) προχώρησε σε μία...

δημοσκόπηση, η οποία αποκαλύπτει ότι οι άνδρες συμπάσχουν με τα πιο επιθετικά και επικίνδυνα ζώα, ενώ οι γυναίκες φαίνεται να ταυτίζονται με χαριτωμένα και εξωτικά πλάσματα. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 190.000 άνθρωποι, οι οποίοι κλήθηκαν να κατονομάσουν τα αγαπημένα τους ζώα. Τα αποτελέσματα έπειτα αναλύθηκαν από τους ειδικούς, ανά φύλο και εν τέλει έδειξαν, αναμενόμενα ίσως, ότι οι άνδρες επιλέξανε τα πιο αρρενωπά ζώα του ζωϊκού βασιλείου, ενώ οι γυναίκες στράφηκαν στα πιο γλυκά και ακίνδυνα ζωάκια.

Το ζώο που είναι πιο πιθανό να συμπαθήσει ένας άνδρας, σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, είναι ο... αστακός, ενώ δεύτερος σε προτίμηση έρχεται ο αλιγάτορας. Η τελική δεκάδα των ανδρών συμπληρώνεται από ζώα όπως καρχαρίες, αετοί, χταπόδια, μυρμήγκια, σκορπιοί και αράχνες, ενώ οι γυναίκες έδειξαν την προτίμησή τους, σε κουνελάκια, πάντα, ζέβρες, ινδικά χοιρίδια, πιγκουίνους και πυγμαίους σκαντζόχοιρους της Αφρικής. Τα αγαπημένα ζώα των ανδρών Τα ηρωικά ζώα που συμπαθούν οι άνδρες Συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό, είναι πιθανότερο μία γυναίκα να βρει πιο συμπαθητικά ζωάκια όπως οι γάτες, τα πόνι και τα μικρά γουρουνάκια. Τα αγαπημένα ζώα των γυναικών Τα χαριτωμένα ζώα που συμπαθούν οι γυναίκες Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να έχουν συμπάθεια για τα ηρωϊκά, επιθετικά, ή ανατριχιαστικά ζώα, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να προτιμούν τα χαριτωμένα και εξωτικά είδη", σημειώνει ένας εκ των ερευνητών από την YouGov.

Η αλήθεια είναι ότι η δημοσκόπηση φαίνεται να επιβεβαιώνει κάποια στερεότυπα, με τον άνδρα να προτιμά τις μάχιμες προσωπικότητες του ζωϊκού βασιλείου, και τις γυναίκες να στρέφονται στα πιο φιλικά ζώα. Μάλλον τα ετερώνυμα έλκονται και το ένα αλληλοσυμπληρώνει το άλλο. Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share