Οι πιο στενοί δρόμοι στον κόσμο

Η Γερμανία κατέχει το ρεκόρ του πιο στενού δρόμου στον κόσμο, ενώ ακολουθούν δρομάκια που ίσα χωράς να περάσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη…

Δρόμοι στον κόσμο που ίσα χωράς να περάσεις και μάλιστα όχι και τόσο άνετα, διασχίζοντας το οδόστρωμα από τη μία πλευρά στην άλλη. Σε διάφορα σημεία του κόσμου υπάρχουν τόσο στενά δρομάκια που προκαλούν εντύπωση…

1. Spreuerhofstra?e Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ο πιο στενός δρόμος στον κόσμο βρίσκεται στην παλιά πόλη του Reutlingen, στη Γερμανία. Ονομάζεται Spreuerhofstra?e και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σπίτια. Ο «δρόμος» είναι μόλις 31 εκατοστά πλάτος στο στενότερο σημείο του και 40 εκατοστά κατά μέσο όρο. Το μήκος του είναι μόλις 3,8 μέτρα αλλά δεδομένου ότι βρίσκεται σε δημοτική έκταση, οι κάτοικοι της πόλης επιμένουν ότι πρόκειται για δημόσιο δρόμο.

2. Parliament Street Ο τίτλος για τον στενότερο δρόμο στον κόσμο στο παρελθόν ανήκε στην Parliament Street στο Exeter της Αγγλίας. Έχει μήκος 50 μέτρα και πλάτος λιγότερο από 64 εκατοστά στο στενότερο σημείο του. Ο δρόμος χρονολογείται από το 14ο αιώνα.

3. Fan Tan Alley Βρίσκεται στη Βικτώρια, στην Chinatown της Βρετανικής Κολομβίας, και είναι ο στενότερος δρόμος στον Καναδά, με το στενότερο σημείο της μέτρησης να αγγίζει τα 89 εκ. Σήμερα αποτελεί τουριστικό προορισμό με πολλά μικρά καταστήματα.

4. Marten Trotzigs Βρίσκεται στην περιοχή Gamla Stan, την παλιά πόλη της Στοκχόλμης, στη Σουηδία και το στενότερο σημείο του είναι μόλις 90 εκατοστά. Το δρομάκι πήρε το όνομά του από τον έμπορο και δημότη της περιοχής Marten Trotzig (1559-1617), ο οποίος μετανάστευσε στη Στοκχόλμη το 1581 και αγόρασε ακίνητα στο δρομάκι ανοίγοντας ένα κατάστημα εκεί. Αργότερα έγινε ένας από τους πλουσιότερους εμπόρους στη Στοκχόλμη.

5. Strada Sforii Βρίσκεται στην πόλη Μπρασόβ της Ρουμανίας και δημιουργήθηκε αρχικά ως διάδρομος που θα τον χρησιμοποιούσαν οι πυροσβέστες σε περίπτωση ανάγκης, ενώ αναφέρεται για πρώτη φορά σε έγγραφα του 17ου αιώνα. Αποτελεί πλέον ένα τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Το πλάτος του κυμαίνεται μεταξύ 111 και 135 εκατοστών και το μήκος του είναι 80 μέτρα.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share