ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τους νέους φόρους που έρχονται στη σταθερή τηλεφωνία, το ίντερνετ και τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και τον τρόπο εφαρμογής τους εξειδικεύει με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής... Σύμφωνα με την απόφαση το τέλος συνδρομητών θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/ και ευρυζωνικής πρόσβασης και υπολογίζεται σε 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Το τέλος εισπράττεται από τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξαρτήτως του χρόνου της εξόφλησής του.

Οσον αφορά στην επιβολή φόρου επί των διανυκτερεύσεων που θα ενεργοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018, η ΓΓΔΕ διευκρινίζει ότι ο φόρος επιβάλλεται ανά ημερήσια χρήση του δωματίου, σουίτας, διαμερίσματος ή ενιαίας κατοικίας σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα ως εξής:

Για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: 1-2 αστέρων 0,50 ευρώ 3 αστέρων 1,50 ευρώ 4 αστέρων 3,00 ευρώ 5 αστέρων 4,00 ευρώ

Για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα: 1-2 κλειδιών 0,25 ευρώ 3 κλειδιών 0,50 ευρώ 4 κλειδιών 1,00 ευρώ

Ο φόρος επιβάλλεται από τις επιχειρήσεις κατά την έκδοση του φορολογικού στοιχείου και αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις, οι οποίες υποβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της έκδοσης κάθε φορολογικού στοιχείου. Ο εν λόγω φόρος δεν επιβάλλεται στις περιπτώσεις δωρεάν παροχής υπηρεσιών διαμονής από τις ως άνω επιχειρήσεις.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share