Ανακαλύψτε τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε εβδομάδα, οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης μπορούν να…

ταξιδέψουν στη Δωδώνη, να περιηγηθούν στο ιερό του Ασκληπιού, της Αθηνάς, του Δία και να ανακαλύψουν τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων μέσα από τις θεματικές παρουσιάσεις και τα εκθέματα του Μουσείου! Δωδώνη: το μαντείο των ήχων Κάθε εβδομάδα, οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης ταξιδεύουν στη Δωδώνη, στο ιερό του Δία και στην αρχαία μαντική με οδηγούς τους αρχαιολόγους-φροντιστές και με αφετηρία τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης. Ελληνικά: κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή, στη 1 μ.μ. και κάθε τέταρτο και πέμπτο Σάββατο του μήνα στη 1μ.μ.

Αγγλικά: κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή, στις 11 π.μ. Γαλλικά: κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα στη 11π.μ.

Διάρκεια: 40 λεπτά

Συμμετοχή: Έως 25 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (3 ευρώ).

Σημείο συνάντησης: Στο γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του Μουσείου.

Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βραδινούς περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου με απρόβλεπτους σταθμούς και ποικίλες συζητήσεις με τη συντροφιά ενός αρχαιολόγου. Ελληνικά: κάθε Παρασκευή, στις 8 μ.μ.

Αγγλικά: κάθε Παρασκευή, στις 6 μ.μ. Διάρκεια: 60 λεπτά

Συμμετοχή: Έως 40 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου της γενικής εισόδου (5 ευρώ). Σημείο συνάντησης με τον αρχαιολόγο-φροντιστή: Στο γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του Μουσείου. Οι αρχαίοι και το μέλλον Πώς αντιλαμβάνονταν οι αρχαίοι το μέλλον; Πώς προσπαθούσαν να

προβλέψουν ή να επηρεάσουν τα μελλούμενα; Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη στάση των αρχαίων απέναντι στον αβέβαιο κόσμο του μέλλοντος με βάση τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης και της μόνιμης συλλογής του Μουσείου. Ελληνικά: κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, στη 1 μ.μ. Διάρκεια: 60 λεπτά Συμμετοχή: Έως 25 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (3 ευρώ). Σημείο συνάντησης με τον αρχαιολόγο-φροντιστή: Στο γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του Μουσείου. Ιερά της αρχαιότητας Υπήρχε σχέση ανάμεσα στην ιδιότητα ενός θεού, στην αρχιτεκτονική

μορφή και στο τοπίο του ιερού του και στη λατρευτική συμπεριφορά των πιστών του; Πώς ήταν ένα μαντικό ιερό, ένα ιερό με πολιτικό χαρακτήρα, ένα οικιακό ιερό; Πώς θα ήταν μια μέρα σε ένα ιερό του Ασκληπιού, της Αθηνάς, του Δία, ενός ήρωα; Οι επισκέπτες γνωρίζουν

διαφορετικά αρχαία ιερά μέσα από τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης και της μόνιμης συλλογής του Μουσείου. Ελληνικά: κάθε δεύτερο Σάββατο του κάθε μήνα, στη 1 μ.μ.

Διάρκεια: 60 λεπτά Συμμετοχή: Έως 25 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (3 ευρώ) Σημείο συνάντησης με τον αρχαιολόγο-φροντιστή: Στο γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του Μουσείου. Ο Δίας των αρχαίων Πόσες μορφές μπορεί να πάρει ένας μόνο θεός στη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων; Ποια ήταν η φύση του Δία για τους αρχαίους Έλληνες; Οι επισκέπτες γνωρίζονται με τον πρώτο των θεών, με τις ιδιότητες, τα ιερά του, τις παραστάσεις και τους απογόνους του μέσα από τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης και της μόνιμης συλλογής του Μουσείου. Ελληνικά: κάθε τρίτο Σάββατο του κάθε μήνα, στη 1 μ.μ.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Συμμετοχή: Έως 25 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (3 ευρώ).

Σημείο συνάντησης με τον αρχαιολόγο-φροντιστή: Στο γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του Μουσείου. Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15,

11742 Αθήνα Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share