Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland βρήκαν πως υπάρχει σχέση ανάμεσα στα φαγητά που περιέχουν ...
πίκλες και στη μείωση των επιπέδων του άγχους στους ενήλικες. Πιο συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε πως η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε προβιοτικά όπως τα λαχανικά τουρσί μειώνουν το κοινωνικό άγχος. Η έρευνα μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες 700 φοιτητών και βρήκε πως οι ιδιαίτερα οι ενήλικες που έπασχαν από νευρολογικές παθήσεις, είχαν σημαντική βελτίωση μετά την κατανάλωση λαχανικών τουρσί. Παρόλο που η έρευνα είναι στα αρχικά της στάδια, οι επιστήμονες είναι σε θέση να συσχετίσουν την λήψη τροφών πλούσιων σε προβιοτικά με αξιοσημείωτη μείωση των επιπέδων του άγχους. Πηγή
Via
πίκλες και στη μείωση των επιπέδων του άγχους στους ενήλικες. Πιο συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε πως η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε προβιοτικά όπως τα λαχανικά τουρσί μειώνουν το κοινωνικό άγχος. Η έρευνα μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες 700 φοιτητών και βρήκε πως οι ιδιαίτερα οι ενήλικες που έπασχαν από νευρολογικές παθήσεις, είχαν σημαντική βελτίωση μετά την κατανάλωση λαχανικών τουρσί. Παρόλο που η έρευνα είναι στα αρχικά της στάδια, οι επιστήμονες είναι σε θέση να συσχετίσουν την λήψη τροφών πλούσιων σε προβιοτικά με αξιοσημείωτη μείωση των επιπέδων του άγχους. Πηγή
Via