Γιατί το σκορδόψωμο δεν το μίσησε κανείς… Νοστιμιά στα πεταχτά!
Ποιος δεν έχει πάρει για ορεκτικό σκορδόψωμο; Ας σηκώσει το χέρι του
και βλέπουμε. Είναι βέβαια φτιαγμένα με ζύμη πίτσας, αλλά σου
προτείνουμε μια γρήγορη συνταγή για να τα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι
σου. Τα σκορδοψωμάκια μπορούν κάλλιστα να συνοδεύσουν ένα μπάρμπεκιου ή
και ζυμαρικά… Πάρε 4-5 σκελίδες σκόρδο και ψιλόκοψέ τες. Αν προτιμάς, πέρνα τες
στον ψιλό τρίφτη, αλλά βάλε περισσότερες σκελίδες τότε, γιατί ένα μέρος
του χυμού θα χαθεί και θα πρέπει να πετάξεις κι ένα μέρος του σκόρδου. Στη συνέχεια, βάλ’ τα σε ένα μικρό γουδί. Οι περισσότεροι δεν έχουμε,
οπότε σε ένα βαθύ μπολάκι ή ποτήρι χοντρό, και με το γουδοχέρι (ή ένα
κουτάλι) πολτοποίησέ τα ώστε να ομογενοποιηθούν και να βγάλουν τους
χυμούς τους. Κατόπιν, ρίξε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση λευκό,
και μαργαρίνη 2-4 κουταλιές, ανάλογα με το πόσο δυνατό θες να γίνει. Και
λίγο αλάτι μην ξεχάσεις. Στο ενδιάμεσο, έχεις προθερμάνει τον φούρνο και έχεις βάλει ψωμί σε
φέτες ή πίτες για σουβλάκια να ξεροψηθούν. Αλείφεις το μείγμα στα
ψωμάκια -ξαναβάζεις αν χρειαστεί- και περιμένεις μέχρι να λιώσει και να
πάρει και λίγο χρώμα (3-4 λεπτά περίπου). Βγάζεις και… ορμάς! Κι αν θες κάνεις τρέλες, βάζεις μετά και λίγο
τριμμένο τυρί ή/και μπέικον και τα αναβαθμίζεις σε μικρά πεϊνιρλί…
Via
Ποιος δεν έχει πάρει για ορεκτικό σκορδόψωμο; Ας σηκώσει το χέρι του
και βλέπουμε. Είναι βέβαια φτιαγμένα με ζύμη πίτσας, αλλά σου
προτείνουμε μια γρήγορη συνταγή για να τα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι
σου. Τα σκορδοψωμάκια μπορούν κάλλιστα να συνοδεύσουν ένα μπάρμπεκιου ή
και ζυμαρικά… Πάρε 4-5 σκελίδες σκόρδο και ψιλόκοψέ τες. Αν προτιμάς, πέρνα τες
στον ψιλό τρίφτη, αλλά βάλε περισσότερες σκελίδες τότε, γιατί ένα μέρος
του χυμού θα χαθεί και θα πρέπει να πετάξεις κι ένα μέρος του σκόρδου. Στη συνέχεια, βάλ’ τα σε ένα μικρό γουδί. Οι περισσότεροι δεν έχουμε,
οπότε σε ένα βαθύ μπολάκι ή ποτήρι χοντρό, και με το γουδοχέρι (ή ένα
κουτάλι) πολτοποίησέ τα ώστε να ομογενοποιηθούν και να βγάλουν τους
χυμούς τους. Κατόπιν, ρίξε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση λευκό,
και μαργαρίνη 2-4 κουταλιές, ανάλογα με το πόσο δυνατό θες να γίνει. Και
λίγο αλάτι μην ξεχάσεις. Στο ενδιάμεσο, έχεις προθερμάνει τον φούρνο και έχεις βάλει ψωμί σε
φέτες ή πίτες για σουβλάκια να ξεροψηθούν. Αλείφεις το μείγμα στα
ψωμάκια -ξαναβάζεις αν χρειαστεί- και περιμένεις μέχρι να λιώσει και να
πάρει και λίγο χρώμα (3-4 λεπτά περίπου). Βγάζεις και… ορμάς! Κι αν θες κάνεις τρέλες, βάζεις μετά και λίγο
τριμμένο τυρί ή/και μπέικον και τα αναβαθμίζεις σε μικρά πεϊνιρλί…
Via
Tags
ΕΙΔΗΣΕΙΣ