Κρατήστε ημερολόγιο διατροφής για να χάσετε κιλά. Μάθετε πώς

Υπάρχει μια τάση να προτείνουν σε όσους προσπαθούν να βελτιώσουν την διατροφή τους να κρατήσουν ημερολόγιο με τις διατροφικές τους συνήθειες.

Αυτό τους βοηθάει να προσαρμόζονται καλύτερα σε νέες διατροφικές συμπεριφορές και να αποφεύγουν τα λάθη. Ένα ημερολόγιο

διατροφής μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο στην προσπάθεια σας να χάσετε βάρος. Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Έφη Δέδε-Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Bsc-Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Άνω Λιόσια-Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας . Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Preventive Medicine η οποία πραγματοποιήθηκε σε άτομα που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος βρέθηκε ότι όσοι κρατούσαν ημερολόγιο διατροφής έχασαν δύο φορές περισσότερο βάρος από όσους δεν κρατούσαν ημερολόγιο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από πολλές άλλες έρευνες με παρόμοια αποτελέσματα. Η καταγραφή των τροφών και των ποτών που καταναλώνετε σας ενθαρρύνει να σκέφτεστε τι έχετε φάει και να προγραμματίζετε τι θα φάτε αργότερα. Με αυτό τον τρόπο κάνετε συνειδητές επιλογές με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να τρώτε λιγότερο. Δεν έχει σημασία πού καταγράφετε τι τρώτε. Μπορεί να είναι ένα απλό φύλλο χαρτί, ένα σημειωματάριο ήχρησιμοποιήστε το παρακάτω εβδομαδιαίο ημερολόγιο Δοκιμάστε λοιπόν να καταγράφετε τι τρώτε για να τρώτε λιγότερο και μην ξεχνάτε να σημειώνετε τα ποτά και τις μικρές λιχουδιές! Τα ημερολόγια βοηθούν τους ανθρώπους να ξεκαθαρίζουν τα συναισθήματά τους, να παρακολουθούν τα έξοδά τους και να καταγράφουν τη ζωή τους. Για όσους έχουν αυξημένο βάρος ένα ημερολόγιο στο οποίο καταγράφουν τα τρόφιμα που καταναλώνουν μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό εργαλείο στην προσπάθεια τους να χάσουν βάρους και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τις διατροφικές τους συνήθειες και συμπεριφορές.

Το μεγαλύτερο όφελος από ένα ημερολόγιο διατροφής είναι ότι βοηθάει όσους το κρατούν να αντιληφθούν πραγματικά τη σύνδεση μεταξύ διατροφής, άσκησης και βάρους. Τρία ενδεικτικά ημερολόγια διατροφής. Μπορείτε

βέβαια να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σημειωματάριο, όμως τα παρακάτω έχουν επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως θερμιδομετρητή, που κάνουν ευκολότερη στην προσήλωση στο στόχο σου. Πολυάσχολους: Αρκετά μικρό ώστε να χωρά στο τσαντάκι σου, αυτό το σετ σημειωματάριου και στυλό έχει κουτάκια για να σημειώνεις την καθημερινή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, νερού και βιταμινών για τρεις μήνες. Η σελίδα Προγραμματισμός Μενού σε βοηθά να έχεις μια λίστα με τα αγαπημένα σου, χαμηλά σε θερμίδες, σνακ και φαγητά, ώστε να καταφεύγεις σ’ αυτά όποτε σε πιάνει λιγούρα. Αριθμομνήμων: Το βιβλίο που μοιάζει με λεξικό αναφέρει τις θερμίδες που περιέχονται σε περισσότερες από 11.000 τροφές, συμπεριλαμβανομένων των μερίδων εστιατορίου και των φαστ-φουντ. Χρησιμοποίησέ το ως παραπομπή για το ημερολόγιο των 10 εβδομάδων, όπου καταγράφει τις τροφές που καταναλώνεις και τις θερμίδες τους. Πολύ καλά Διατροφικά ενημερωμένους: Μέσα στο ανθεκτικό εξώφυλλό του, έχει χώρο για τρεις μήνες καταχωρίσεων, με στήλες για το φαγητό που καταναλώνεις, αλλά και για καταμέτρηση θερμίδων, πρωτεϊνών, φυτικών ινών, υδατανθράκων και λιπαρών. Περιέχει επίσης ένα τμήμα για να μετράς τη φυσική σου δραστηριότητα και την πρόσληψη νερού. Γενικές οδηγίες συμπλήρωσης ημερολογίου καταγραφής γευμάτων: Γράψτε όλα τα τρόφιμα και ποτά που θα καταναλώνετε. Μην ξεχνάτε να σημειώνετε τα διάφορα σνακ, τσιμπολογήματα μεταξύ των γευμάτων, τα ροφήματα και τη ζάχαρη, την οποία μπορείτε να προσθέσετε, τα αναψυκτικά, τα γλυκά, τους ξηρούς καρπούς κτλ. Είναι πολύ σημαντικό να γράψετε σωστά τις ποσότητες των τροφίμων που φάγατε ή ήπιατε. Σημειώστε την ώρα που ξυπνήσατε και κοιμηθήκατε. Σημειώστε την ώρα που ξεκινήσατε το φαγητό ή το κολατσιό σας. Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο σαφής στις περιγραφές των τροφίμων.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share
Bookmark and Share