Τρόφιμα για να καταπολεμήσετε τον πόνο… φυσικά!

Όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι το πρωί, μήπως αφήνετε ένα μικρό… βογγητό να σας ξεφύγει, το οποίο συνοδεύεται με πόνο στην πλάτη και τα γόνατά σας;

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του γήρατος. Τι μπορείτε να κάνετε τώρα; Ενσωματώστε ορισμένα τρόφιμα στη διατροφή σας, που έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσουν τον πόνο.

Καφεΐνη

Θέλετε να απαλύνετε τον πόνο των μυών μετά την προπόνηση; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει. Πρόσφατη μελέτη ανακάλυψε ότι μια μέτρια ποσότητα (δύο φλιτζάνια καφέ ημερησίως) μείωσε τον πόνο των εθελοντών έως και 48%.

Χαμομήλι

Μια μακραίωνη λαϊκή θεραπεία για τις στομαχικές διαταραχές, την αϋπνία και το άγχος είναι η πόση χαμομηλιού, το οποίο εξάλλου μπορεί να μειώσει τον πόνο που συνδέεται με την αρθρίτιδα.

Τζίντζερ

Η εν λόγω ρίζα έχει αποδειχθεί πως είναι ένα από τα καλύτερα φυτικά φάρμακα για το στομάχι και τα κρυολογήματα, ενώ μπορεί να βοηθήσει στους μυικούς πόνους μετά την άσκηση.

Σολωμός και σκουμπρί

Τα λιπαρά ψάρια είναι γεμάτα ω-3 λιπαρά οξέα, που κατά βάση είναι φυσικά αντιφλεγμονώδη. Ο τύπος των ω-3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο βοηθά στο να μειωθούν οι πόνοι των αρθρώσεων. Οι ερευνητές προτείνουν στα άτομα με αρθρίτιδα να τρώνε δύο ή τρεις μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα ή να λαμβάνουν 1.500mg ω-3 λιπαρών σε κάψουλες ιχθυελαίου ημερησίως.

Σόγια

Η σόγια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πόνων στα γόνατα, που προκαλείται κυρίως από την οστεοαρθρίτιδα. Σε μια μελέτη του Oklahoma State University συμμετείχαν δύο ομάδες εθελοντών. Όλοι λάμβαναν 40 γραμμάρια πρωτεΐνης καθημερινά, οι μεν με βάση το γάλα, οι δε με βάση τη σόγια. Μετά από τρεις μήνες, η ομάδα που λάμβανε σόγια είχε σημαντική μείωση στον πόνο.

Βύσσινα

Ερευνητές του Health & Science University στο Όρεγκον ανακάλυψαν ότι τα –κατά τα άλλα αντιοξειδωτικά– βύσσινα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη μείωση της χρόνιας φλεγμονής που οφείλεται στην αρθρίτιδα. Για την καταπολέμηση της φλεγμονής, πιείτε περίπου 250 γραμμάτια χυμό βύσσινο ή φάτε ένα φλιτζάνι βύσσινα την ημέρα.

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share