Πώς διατηρούσαν σφριγηλό και νεανικό το δέρμα τους οι γυναίκες το 1910; – Μυστικά ομορφιάς μιας άλλης εποχής!

Aν και πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει τα τελευταία 100 χρόνια, το μόνο σίγουρο είναι πως η γυναικεία αναζήτηση για την αιώνια νεότητα και η ύπαρξη συμβουλών ομορφιάς, δεν έχει αλλάξει καθόλου!

Στο βιβλίο «Health and Beauty Hints», από το
μακρινό 1910 η συγγραφέας Margaret Mixter επισημαίνει τη σημασία του να είναι το δέρμα σφριγηλό και χωρίς ρυτίδες, ειδικά στο πρόσωπο και στο λαιμό και συστήνει δυνατά μασάζ και χρήση ελαίων και αλοιφών. Το δέρμα έχει την τάση να πέφτει με τα χρόνια οπότε όλοι οι μύες πρέπει να τρίβονται», αναφέρει, «το μασάζ στο πρόσωπο πρέπει να είναι με δύναμη και από κάτω προς τα πάνω». Για τη νύχτα η Mixter συστήνει τη χρήση μείγματος αμυγδαλέλαιου, κεριού, λανολίνης, λίπους φάλαινας, ανθόνερου και φουντουκιού, σημειώνει η Daily Mail. Η εφαρμογή ωστόσο διαφέρει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου: «Τρίψτε μαλακά για να κάνετε τα μάγουλα να δείχνουν στρογγυλά», γράφει, «αν έχετε διπλοσάγονο τρίψτε με δύναμη για να διαλύσετε το λίπος». Ένας άλλος τρόπος για να διατηρεί μια γυναίκα το δέρμα της καθαρό ήταν να έρχεται σε επαφή με τη φύση: «Μια βόλτα στη βροχή για ανθρώπους που δεν έχουν την τάση να κρυολογούν είναι εξαιρετικό τονωτικό για το δέρμα του προσώπου», λέει το βιβλίο.

Σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των μαλλιών η Mixter προτείνει κάτι που σήμερα (ευτυχώς) αποφεύγουμε: λούσιμο όχι συχνότερα από μία φορά στις τρεις εβδομάδες! Ο καθαρισμός των μαλλιών γινόταν με ένα στεγνό υλικό και συγκεκριμένα καλαμποκάλευρο. Μετά τη χρήση «το καλαμποκάλευρο πρέπει να απομακρύνεται με μια μεγάλη μαλακή βούρτσα». Σύμφωνα με τη Mixter το να κάθεται κανείς στον ήλιο δίνει τόνωση και σφρίγος στα μαλλιά και είναι ιδανικό να τα αφήνει να στεγνώνουν κάτω από τις ακτίνες του.

Συστήνει μάλιστα να αποφεύγεται το λούσιμο τις μουντές ή συννεφιασμένες μέρες. Το χτένισμα των μαλλιών πριν μια γυναίκα πάει για ύπνο είναι εκ των ων ου άνευ. «Συστήνονται είκοσι βουρτσίσματα αφότου όλοι ι κόμπου ξεμπερδευτούν με χτένα», γράφει.

Η φυσική άσκηση κάνει καλό στο σώμα και στο δέρμα- να κάτι διαχρονικό. Τα κατάλληλα ρούχα βέβαια είναι ενδεικτικά της εποχής. Η Mixter επισημαίνει τη σημασία της σωστής ενδυμασίας επειδή οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται «μπροστά από ένα ανοιχτό παράθυρο για να καθαρίζει το δέρμα», εξηγεί.

Καλό είναι επίσης, σύμφωνα με τη συγγραφέα, να επιλέγονται μάλλινες παντόφλες.

Μια πολύ καλή άσκηση για να διατηρείται η γυναίκα σε φόρμα είναι το νοικοκυριό, τονίζει η Mixter. «Είναι μια εξαιρετική άσκηση για ένα κορίτσι που θέλει να έχει ένα στρογγυλό, όμορφο σώμα γιατί το νοικοκυριό βοηθά στην ενδυνάμωση και ομορφιά τους σώματος». Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share