6 συμβουλές για όμορφα λουλούδια στο βάζο σας...

Τίποτα δεν φωτίζει περισσότερο ένα δωμάτιο και δεν απογειώνει τη διάθεσή μας... από ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια!

Ανακαλύψτε 6 συμβουλές μας για να βοηθήσετε τα λουλούδια σας να διαρκέσουν περισσότερο, να φαίνονται πιο όμορφα κι εσείς από την πλευρά σας να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο και χρήματα:


1. Πριν τα τοποθετήσετε στο βάζο

Αμέσως μόλις φτάσετε στο σπίτι μετά το ανθοπωλείο, αφαιρέστε τυχόν μαραμένα πέταλα ή φύλλα, καθώς και τυχόν πρασινάδα στο κάτω μέρος των κοτσανιών που βυθίζονται στο νερό. Αυτό θα βοηθήσει το νερό στο βάζο σας να διατηρηθεί καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2. Ομαδοποιήστε τα μικρά άνθη

Τα μικρά λουλούδια - ιδιαίτερα στις μεγάλες συνθέσεις - τείνουν να χάνονται ή να καλύπτονται από τα πιο μεγάλα σε ύψος άνθη. Επίσης, είναι δύσκολο να τα επανατοποθετήσετε μέσα στο βάζο. Με την ομαδοποίηση των μικρότερων λουλουδιών είναι πιο εύκολο να τα χειριστείτε και να προκαλέσουν μεγαλύτερη εντύπωση. Μπορείτε να τα συγκεντρώσετε, απλά τοποθετώντας το ένα κοντά στο άλλο ή να τα δέσετε χαλαρά με μια κορδέλα ή ένα λαστιχάκι.

3. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι ότι πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τα χέρια για να κόψει τα λουλούδια που θα βάλει στο βάζο. Είναι απαραίτητο να κόψετε λοξά με κοφτερό μαχαίρι για να δημιουργηθεί η κατάλληλη δίοδος που επιτρέπει στο νερό να εισέλθει στο κοτσάνι των λουλουδιών. Κάντε το κάτω από τρεχούμενο νερό για να αποτρέψετε επιπλέον αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό του φυτού. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε δεύτερη ημέρα.

4. Διατηρήστε τα σε δροσερό μέρος

Το μπουκέτο σας δεν θα παραμείνει ζωντανό σε ένα ζεστό περιβάλλον. Όσο πιο δροσερό είναι το μέρος που έχετε επιλέξει, τόσο πιο όμορφο θα φαίνεται το μπουκέτο σας. Κρατήστε τα λουλούδια μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, τα μεγάλα φώτα, τα αερόθερμα ή τις θερμάστρες και άλλες συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα. Αν ο χώρος είναι από μόνος του ζεστός, αλλάζετε συχνά το νερό στο βάζο προσθέτοντας ένα ή δύο παγάκια.

5. Ιδιαίτερη προσοχή στο νερό

Οι συνθέσεις στα βάζα σας χρειάζονται φροντίδα. Δεν πρέπει να περιμένετε να ανθίσουν από μόνες τους. Εάν το βάζο σας είναι γυάλινο, τα προβλήματα είναι πιο εμφανή. Το θολό νερό υπονοεί την ύπαρξη βακτηρίων και πρέπει άμεσα να καθαρίσετε το βάζο και να αντικαταστήσετε με καθαρό νερό, αφού τα βακτήρια ευδοκιμούν μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

6. Μην περιορίζεστε στα βάζα

Ένα μυστικό για να κάνετε τις συνθέσεις των λουλουδιών να φαίνονται μοναδικές είναι να χρησιμοποιήσετε μοναδικά δοχεία και να ξεφύγετε από τα κλασικά βάζα. Εξετάστε κάθε δοχείο που έχετε στο σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «φιλοξενήσει» τα λουλούδια σας. Ακόμα κι αν δεν μπορεί να κρατήσει το νερό, μπορεί απλά να χρησιμοποιηθεί για να τοποθετήσετε μέσα σε αυτό ένα μικρότερο δοχείο ή μπουκάλι. clopyandpaste.blogspot.gr

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share