Πως να διώξετε την κακή αναπνοή μια για πάντα – Συμβουλές...

Πολλοί την έχουν, ακόμα περισσότεροι την έχουν και δεν το ξέρουν. Πως αντιμετωπίζεται, όμως; Η κακή αναπνοή είναι μια...

δύσκολη κατάσταση, ειδικά όταν
συνειδητοποιούμε πως την έχουμε και βρισκόμαστε κάπου που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να την διώξουμε. Η ενοχλητική αυτή μυρωδιά του στόματος προκαλείται από βακτήρια που έχουν συγκεντρωθεί στη στοματική κοιλότητα , αλλά και από πιο απλούς παράγοντες, όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσιγάρο, το στεγνό στόμα (ειδικά όταν έχουμε ξυπνήσει μόλις από τον ύπνο) και η ουλίτιδα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την κακή αναπνοή με φυσικό τρόπο, αποφεύγοντας τα στοματικά διαλύματα και χρησιμοποιώντας δικά σας, σπιτικά «φάρμακα». Δοκιμάστε, λοιπόν, μία από τις παρακάτω συμβουλές και δώστε στο στόμα σας την ευχάριστη αναπνοή που του αξίζει: 1. Ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και φύλλα από φασκόμηλο, μέντα και μαϊντανό.

2. Το λιβάνι ως φυτό έχει αντιβακτηριδιακή δράση και εκτός από την κακή αναπνοή, βοηθά στην καταπολέμηση του πονόδοντου και του πονόλαιμου.

3. Τα σπόρια καρδάμου δίνουν μια γλυκύτητα στην αναπνοή και χρησιμοποιούνται ευρέως για αρωματική αναπνοή.

4. Πιείτε τσάι φτιαγμένο από σπόρους τριγωνέλλας.

5. Μασήστε μαϊντανό.

6. Μερικά βότανα και μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, αποτελούν φυσικά ενισχυτικά για την αναπνοή. Μερικά από αυτά είναι το γαρύφαλλο, ο μάραθος και ο γλυκάνισος. Μπορείτε να έχετε μερικά από αυτά μαζί σας σε μια σακουλίτσα και να τα μασάτε όποτε χρειάζεστε.

7. Η σμύρνα είναι μια εξαιρετική λύση για την κακή αναπνοή, ενώ χρησιμοποιείται επίσης για να γιατρέψει λοιμώξεις του στόματος και πονόδοντους.

8. Φρέσκα βότανα όπως η πυραλίς, ο δυόσμος και η μέντα, έχουν απαλή και δροσερή γεύση και ταυτόχρονα είναι καταπραϋντικά για τον λαιμό.

9. Τέλος, φρούτα όπως το γκουάβα θα σας βοηθήσουν να μειώσετε σημαντικά την κακή αναπνοή στο στόμα.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share