![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9VS_LSQEcFbZ4i4ixSjTpStUamwDY10pTt1xNru4KwdRQrEJpcre4iQNS0ZmGO_RB5H0lNvAvv2iDki4kpjDXCEHNVM5YP2jZeW5J7YwYqEZj-CBb5UXyGRtMf5MqRVzCkcBuQ3sAD8A2/s320/tromaktiko392.jpg)
Για πόσα λεπτά αφήνεις βυθισμένο το φακελάκι για να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα;
Τo να φτιάξεις τσάι ακούγεται σχετικά εύκολο και όντως είναι! Αρκεί ένα φακελάκι με το τσάι της αρεσκείας σου και ζεστό ή καυτό νερό...
Πόση ώρα όμως θα το αφήσεις; Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν λιγάκι! Κάθε τσάι θέλει το χρόνο του αλλά και τη σωστή θερμοκρασία νερού για να δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα.
Οπότε έχουμε και λέμε:
Το λευκό, το πράσινο και το κίτρινο τσαγάκι χρειάζονται απλά βύθιση σε ζεστό κι όχι απαραιτητα καυτό νερό μόλις για 1 με 2 λεπτά της ώρας!
Το μαύρο τσάι απαιτεί θερμοκρασία νερού κοντά σε αυτή του βρασμού και βύθιση τουλάχιστον για 2-3 λεπτά για να αποδεσμέυσει όλη του τη γεύση!
Το τσάι βοτάνων, πρέπει να το αφήσεις ακόμη περισσότερο, τουλάχιστον 3 έως 6 λεπτά και σε πολύ καυτό νερό. Τώρα που έμαθες όλα τα μυστικά του τσαγιού καλή απόλαυση!
Via