Αυτές είναι οι αρετές τις οποίες θα πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας

Η αλήθεια είναι ότι είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς πώς θα είναι η κοινωνία και οι ανάγκες της τις επόμενες δεκαετίες, όπως έχει αποδείξει άλλωστε η ιστορία, αλλά υπάρχουν κάποιες… δεξιότητες, που οι γονείς είναι «υποχρεωμένοι» να διδάξουν τα παιδιά τους, καθώς μεγαλώνουν τους αυριανούς ενήλικες.


Διαβάστε τι λέει το mother.gr:

ΘΑΡΡΟΣ

Το θάρρος είναι μία από αυτές και θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως επιμονή για τους μακροχρόνιους στόχους ενός ανθρώπου. Πολλοί επιστήμονες, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το θάρρος αποδεικνύεται συχνά πιο σημαντική δεξιότητα από την εξυπνάδα, την εμφάνιση, τη σωματική ρώμη, ακόμα και από το ταλέντο.

Οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις, ότι η αποτυχία σε μία «αποστολή» δεν φέρνει το τέλος του κόσμου και ότι λάθη κάνει μόνο εκείνος, που προσπαθεί.

Καλό είναι να επιβραβεύετε τα παιδιά όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά και για την προσπάθεια. Επιπλέον, καλό είναι και οι ίδιοι οι γονείς να επιδεικνύουν θάρρος και να δοκιμάζουν νέα πράγματα.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

Η ικανότητα προσαρμογής σε διαφορετικές καταστάσεις απλά θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό κλειδί για την προώθηση μια ευτυχισμένης ζωής, σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο στην εφημερίδα The Huffington Post. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν τελικά εμπόδια και απρόσμενες ανατροπές στη ζωή τους, η ικανότητα προσαρμογής θα βοηθήσει στις σχέσεις τους, τη σταδιοδρομία, και την καθημερινή ζωή.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

Τα παιδιά γεννιούνται με μια έμφυτη περιέργεια, αλλά καθώς μεγαλώνουν, έρχονται αλλαγές και περιέργεια μπορεί μερικές φορές να γίνει σνομπισμός. Μπορεί, επίσης, να παρεμποδιστεί από προστατευτικούς και καλοπροαίρετους γονείς, που θέλουν τα παιδιά να μείνουν μακριά από τα δέντρα, το δάσος και την ύπαιθρο.

Πάρτε το χρόνο να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους και ζητάτε τους να υποβάλλουν νέες ερωτήσεις. Δεν έχει σημασία πόσο απασχολημένοι ή αγχωμένοι είσαστε, καλό είναι να δώσετε απάντηση στο «γιατί» τους. Αφήστε τους να εξερευνήσουν, να παίξουν με τις λάσπες και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μοιραστείτε το αίσθημα της περιέργειας με τα παιδιά σας.

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

Η ανατροφή καλά προσαρμοσμένων ενηλίκων, ξεκινά με την προώθηση της αυτογνωσίας στα παιδιά. Κατά την ανατροφή των παιδιών να είστε προσεκτικοί όσον αφορά στα συναισθήματά τους και τα πρότυπα του νου, και με το γιατί αισθάνονται, συμπεριφέρονται και σκέφτονται με έναν ορισμένο τρόπο. Μάθετέ τα να αναλάβουν την ευθύνη για ό, τι συμβαίνει στο σώμα τους. Όχι μόνο για να γνωρίσουν τον εαυτό τους, αλλά να αγαπούν τον εαυτό τους.

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share