Πως να μυρίζει όμορφα το σπίτι!

Όταν μπαίνετε σε ένα σπίτι, αρχικά δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό είναι, πόσο πλούσιο ή φτωχό είναι, η πρώτη εντύπωση είναι η μυρωδιά και μετά βλέπετε τους χώρους. Έτσι και έχει άσχημη μυρωδιά το σπίτι σας...


η εντύπωση των άλλων για αυτό θα είναι κακή, άσχετα από τον καλό σχεδιασμό, τα έπιπλα και τα χαρακτηριστικά του. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται πάντα μια ευχάριστη μυρωδιά μέσα. Ο πρώτος βασικός κανόνας είναι να ανοίξουμε τα παράθυρα, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ακόμα και με πολύ κρύο καιρό, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μπει φρέσκος αέρας και να ανανεωθεί ή ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια θα πρέπει να αλλάξετε τις υγρές πετσέτες και τα σεντόνια τακτικά γιατί όταν μένουν πολλή καιρό στο ίδιο μέρος γεμίζουν μικρόβια

τα οποία αρχίζουν να μυρίζουν. Από φρέσκα και μυρωδάτα που είναι όταν τα βάζουμε μπορούν αν μετατραπούν σε ανθυγιεινά εκκολαπτήρια δυσοσμίας. Αν δεν μπορείτε να βγάζετε συνέχεια τα σκουπίδια έξω, κρατήστε τα σε καλάθια που κλείνουν καλά και βγάλτε τα συχνότερα όταν κάνει ζέστη. Επίσης, αν έχετε στο σπίτι μέλη που καπνίζουν να τους ζητάτε να βγάζουν έξω το τασάκι και να το πλένετε συχνά. Μην αφήνετε αποτσίγαρα μέσα στο σπίτι, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, διότι η μυρωδιά είναι απαίσια. Αντί αυτού θα πρέπει να τοποθετήστε μερικά φρέσκα λουλούδια στο τραπέζι. Αν χρησιμοποιείται αποσμητικά χώρου φροντίστε να είναι όλα ίδια γιατί το αποτέλεσμα θα είναι ένα άσχημο μίγμα, κάτι που δεν θα είναι καθόλου ευχάριστό. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε κάποια φυσικά αρωματικά, όπως φλούδες πορτοκαλιού, λεβάντα η μέντα.

Κάτι ακόμη που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε χύμα κολόνια σε ένα άρωμα που σας αρέσει και να βάζετε λίγο από αυτό στα χαλιά ή τα έπιπλα. Επίσης πολύ ωραίο και υγιεινό είναι να τοποθετήσετε ένα πήλινο σκεύος πάνω στο καλοριφέρ (τα πήλινα κεσεδάκια που έχουν μέσα γιαούρτι είναι ότι πρέπει) , να το γεμίσετε με νερό και να ρίξετε μέσα μερικές σταγόνες από γαριφαλέλαιο, δεν φαντάζεστε τη φρεσκάδα που θα δώσει στο χώρο. Η τουαλέτα και τα υγρά χαλιά είναι ακόμα μερικές πηγές δυσοσμίας, οπότε φροντίστε να τα κρατάτε στεγνά και καθαρά. Αν δώσετε τα χαλιά για πλύσιμο, ή αν τα πλύνετε εσείς μην τα στρώσετε πριν στεγνώσουν πολύ καλά.

Κρατήστε τα τρόφιμα μέσα στα κλειστά ντουλάπια της κουζίνας και αν είναι σε χριστό χώρο και όχι ενιαίο με το υπόλοιπο σπίτι αφήστε μόνιμα ένα άνοιγμα, σε πόρτα ή παράθυρο.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share