10 πράγματα για τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να προετοιμαστούν οι μαμάδες με γιους!

1. Θα πρέπει να αγαπήσουν την ώρα του μπάνιου

Και όταν λέμε την ώρα του μπάνιου εννοούμε ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένες να πιτσιλιστούν, να μπουγελωθούν, να πάρουν από την μπανιέρα την πετσέτα που μόλις βύθισε ο
γιόκας τους, και βέβαια να σταθούν επί πολλή-πολλή ώρα στην πόρτα και να του υπενθυμίσουν πολλές-πολλές φορές ότι πρέπει να σαπουνιστεί παντού!

2. Θα πρέπει να αποδεχτούν ότι τα «πριτς» είναι αστεία!

Ναι, στον πλανήτη των αγοριών το «χιούμορ της τουαλέτας» (και ότι σχετίζεται με την καθημερινή ανάγκη του ανθρώπου) είναι ύψιστο

αστείο. Τώρα αυτό που μετράει είναι ο τρόπος που θα το χειριστείτε! Αν γελάσετε μ’ αυτό όλα εντάξει! Αν όμως σας πιάσει ο καθωσπρεπισμός σας, τότε τα πράγματα θα εξοκείλουν! Απλώς θα πρέπει να τους θυμίζετε ότι τα «πριτς» απαγορεύονται σε κάποιους χώρους, όπως

η εκκλησία ή το εστιατόριο. Απλά τις υπόλοιπες ώρες θα πρέπει να τα ανεχτείτε. Γιατί θα υπάρξουν και (πολύ) χειρότερες στιγμές! Όπως το επόμενο!

3. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένες για τον «πόλεμο της τουαλέτας»

Είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές μιας αγορομάνας: να μάθει τα παιδιά της ότι το καπάκι της λεκάνης είναι πάντα σηκωμένο! Επίσης να αποδεχτεί ότι το χαρτί τουαλέτας δε θα βρίσκεται ποτέ στη θέση του.

Και ότι θα πρέπει να επαναλάβει εκατοντάδες φορές τις παρακάτω 5 εντολές:

1. Ανεβάστε το καπάκι.

2. Κάνετε τσίσα.

3. Στοχεύστε σωστά.

4.Τραβήξτε το καζανάκι.

5. Κλείστε το καπάκι.

4. Θα πρέπει να επανεξετάσουν τον όρο «ασφάλεια»!

Και βέβαια δεν εννοώ πως μια μαμά δε θα πρέπει να κοψοχολιάζεται κάθε φορά που σκαρφαλώνει ο γιος της σε ένα δέντρο, ή κάνει τσουλήθρα από την κουπαστή μιας σκάλας. Απλώς να αποδεχτεί ότι το κοψοχόλιασμα είναι στο παιχνίδι! Κι βέβαια, να αποδεχτεί ότι στα αγόρια αρέσει το ρίσκο. Και τους αρέσει να χοροπηδάνε στους καναπέδες, να δοκιμάζουν χώματα, να τραβάνε τις ουρές από τους σκύλους και τις γάτες και να παλεύουν. Α! Και να έχει πάντα μαζί της πολλά τσιρότα!

5. Δεν πρέπει να εκπλήσσονται με το δράμα!

Χα, χα, ο κόσμος πιστεύει ότι τα κορίτσια είναι οι «βασίλισσες του δράματος»! Λάθος! Τα αγόρια (μου) κλαίνε με λυγμούς όταν κάποιος τα πειράζει, παραπονιούνται μέχρι δακρύων, όταν κάποιος κλέβει στο παιχνίδι, απειλούν όταν κάποιος τους προσβάλλει, χτυπιούνται όταν χάνουν στο video game, κοκκινίζουν από θυμό όταν τους πιέζεις να φάνε φρούτο και πολλά-πολλά άλλα που θα άξιζαν Όσκαρ Α’ ανδρικού δραματικού ρόλου!

6. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένες για την μόνιμη ακαταστασία!

Ναι, αυτό είναι κάτι που χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή. Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα τους επαναλάβουμε να μην μπαίνουν μέσα με λασπωμένα παπούτσια, να μην αφήνουν το μισό σάντουιτς στον καναπέ, όταν δεν το θέλουν, να μην σκουπίζουν τις μύξες τους στα μπλουζάκια, να μην ζωγραφίζουν στους τοίχους και να μην βάζουν όοολη την οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα. Πιστέψτε με δεν είναι θέμα προπόνησης! Έχω περάσει το 75% του χρόνου μου με κήρυγμα για το πώς πρέπει να φέρονται. Και το υπόλοιπο

25% απλώς καθαρίζοντας.

7. Θα πρέπει να έχουν πάντα γεμάτο ψυγείο!

Και μην βιαστείτε να κοκορευτείτε πως το δικό σας αγόρι είναι λιγόφαγο. Θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα αρχίσει να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες. Τόσο τεράστιες που θα αναρωτιέστε που το βάζει τόσο φαγητό! Ναι, είμαι μαμά με αγόρια και έχω να δηλώσω ότι το ψυγείο μου ανοίγει τουλάχιστον κάθε πέντε λεπτά! Και τα αγόρια μετά το σχολείο, ή την προπόνηση θυμίζουν σμήνος από πεινασμένες ακρίδες! Που πρέπει να το ταίσετε! 8. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένες να αγοράσουν πολλά τζην παντελόνια!

Και φόρμες. Και σορτσάκια. Η ταχύτητα που ένα αγόρι σκίζει, καταστρέφει ή φθείρει τα ρούχα του είναι απίστευτη. Πόσο γρήγορα μπορεί να σκιστεί ένα τόσο ανθεκτικό ύφασμα σαν το τζην είναι πραγματικά αξιοπερίεργο! Και είναι πραγματικά αξιοπερίεργο γιατί….διαβάστε το επόμενο… 9. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες (και εξοικειωμένες) με το γυμνό!

Τώρα πως γίνεται να φθείρουν τόσο εύκολα τα τζην τους όταν μέσα στο σπίτι κυκλοφορούν μόνο με το μποξεράκι και συνέχεια παραπονιούνται ότι το τζην τους ζεσταίνει, ένας Θεός ξέρει! Ναι, στα αγόρια αρέσει να κυκλοφορούν ημίγυμνα. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί, μάλλον νιώθουν πιο ελεύθερα, αλλά ομολογώ ότι περιμένω να μεγαλώσουν και να αποκτήσουν την αίσθηση της ντροπής. Και το ελπίζω!

10. Θα πρέπει να συνηθίσουν ότι θα ασχολούνται (αρκετά) με το όργανό τους!

Ναι με κάθε ευκαιρία. Θα ξύνονται, θα ταχτοποιούνται, θα το δείχνουν (μέχρι τα 3 τουλάχιστον), θα το πειράζουν, θα το ζουλάνε, θα το τραβάνε και… πολλά άλλα ακατάλληλα που μόνο μια μαμά με αγόρια μπορεί να κατανοήσει!

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share