Θετική στάση ζωής για να αποφύγετε τον ψυχίατρο

Η κρίση φαίνεται ότι έχει φέρει αύξηση της απασχόλησης για τους ψυχιάτρους, καθώς ολοένα και περισσότεροι Έλληνες απευθύνονται σε αυτούς. Αντίδοτο στο αυξανόμενο άγχος και

προβληματισμό που φέρνει η κρίση, υποστηρίζουν οι ειδικοί, είναι μια μαχητική και θετική στάση ζωής απέναντι στα
προβλήματα. Ο λόγος, τα αυξανόμενα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, το άγχος και ο φόβος για το μέλλον, οι διαταραχές ύπνου και τάσεις φυγής. Την ίδια ώρα παρατηρούνται αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίας και στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων. Οι δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις, έχουν πάντα συνέπειες και στην υγεία των ατόμων», επισημαίνει ο  ψυχίατρος, Δημήτρης Πλουμπίδης.

Όπως αναφέρει "οι κάρτες και τα δάνεια έχουν φέρει πολλούς ανθρώπους σε απόγνωση και σε κατάθλιψη". Όσον αφορά στα συχνότερα συμπτώματα είναι διαταραχές ύπνου, άγχος και ήπιες καταθλίψεις. Η λύση που προτείνει ο ίδιος ακούγεται απλή. «Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μαχητική στάση απέναντι στα προβλήματά τους, και όχι τάσεις φυγής. Πρέπει να αποφασίσουν να υπερασπίσουν τη δουλειά τους, το σπίτι τους, το κοινωνικό και το οικογενειακό περιβάλλον τους. Αν το κάνει κανείς αυτό, βρίσκει τρόπους να αντιμετωπίσει και τα προβλήματά του» τονίζει για να προσθέσει πως «οι άνθρωποι που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, έχουν λιγότερα προβλήματα ψυχικής υγείας. Μία ενεργητική στάση απέναντι στη ζωή, κυρίως σε συλλογικό επίπεδο, είναι το ιδανικό».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share