16 πράγματα που δεν ήξερες για τα φιλιά...

Τα παθιασμένα ερωτικά φιλιά σε ερεθίζουν περισσότερο από το οτιδήποτε...


1. Τα φιλιά μπορούν να καθορίσουν το μέλλον της σχέσης σου.

Οκ, κάπου το έχεις ξανακούσει αυτό. Συγκεκριμένα όμως στο η Σέριλ Κίρσενμπαουμ στο βιβλίο της The Science of Kissing καταλήγει ότι τα ζευγάρια που απολαμβάνουν το να φιλιούνται έχουν πολύ πιο υγιείς σχέσεις. Μάλιστα, πολύ ενδιαφέρον.

2. Τα φιλιά απελευθερώνουν ενδορφίνες και οξυτοκίνη.

Και όμως, το να φιλιέσαι σε κάνει να αισθάνεσαι, χαρούμενη και λιγότερο αγχωμένη.

3. Τα χείλη σου είναι πιο ευαίσθητα από τα γεννητικά σου όργανα.

Είναι και ένας λόγος που τα φιλιά μας αρέσουν τόσο πολύ – τα χείλη μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Για την ακρίβεια στα χείλη σου έχεις 10.000 νευρικές απολήξεις και στην κλειτορίδα σου μόλις 8.000.

4. Τα φιλιά κάνουν καλό στην υγεία σου. Μπορούν ακόμα και να σε βοηθήσουν να ζήσεις πιο πολύ.

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που φιλιούνται συχνά, ζουν περισσότερο. Ακόμα και ένα φίλι πριν φύγετε για τη δουλειά μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλήθεια.

5. Τα φιλιά με ανοιχτό στόμα μεταφέρουν τεστοστερόνη.

Οι άντρες προωθούν τα φιλιά με ανοιχτό το στόμα και αυτό γιατί το να «μοιράζονται» την τεστοστερόνη τους μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της λίμπιντο της συντρόφου τους, σύμφωνα με έρευνα του University of Albany. Σατανικό.

6. Οι Γάλλοι δεν είχαν κάποιο όρο για το «γαλλικό φιλί» μέχρι το 2013.

Σύμφωνα με έρευνα του Associated Press, στη Γαλλία ο όρος galocher προστέθηκε μόλις πριν λίγα χρόνια στα λεξικά, παρ’ όλο που τα γαλλικά φιλιά έγιναν δημοφιλή στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Βρετανοί στρατιώτες έγιναν μάρτυρες του πόσο παθιασμένα φιλούσαν οι Γάλλοι.

7. Ανταλλάζεις περίπου 80 εκατομμύρια διαφορετικά μικρόβια κάθε φορά που φιλιέσαι.

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Microbiome Journal καταλήγει ότι όποτε φιλάς κάποιον ανταλλάζετε 80 εκατομμύρια μικρόβια. Αυτά είναι περισσότερα από τα 77.οοο διαφορετικά μικρόβια που θα βρεις σε μια δημόσια τουαλέτα. Τα ζευγάρια που είναι μαζί πολλά χρόνια καταλήγουν βέβαια με τα πολλά να έχουν πάνω κάτω τα ίδια μικρόβια.

8. Παρ’ όλα αυτά τα μικρόβια δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Η ίδια έρευνα κατέληξε ότι αυτή η ανταλλαγή μικροβίων δυναμώνει το ανοσοποιητικό σου. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα κρυώσει, μαζί με τις πορτοκαλάδες, φρόντισε να βρεις κάποιον για φίλημα.

9. Τα φιλιά δεν ήταν πάντα της μόδας.

Σύμφωνα με το Psychology Today η πρώτη αναφορά σε μη ερωτικά φιλιά γίνεται τον πέμπτο αιώνα π.Χ. Τα ερωτικά φιλιά αναφέρονται όμως στο Κάμα Σούτρα, ενώ μετά την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας θεωρήθηκαν εκτός μόδας. Ο κόσμος φαίνεται ότι άρχισε να φιλιέται ξανά τον ενδέκατο αιώνα, τότε που το φλερτ έγινε ξανά της μόδας.

10. Το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί κράτησε 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

Το σκεφτόμαστε και πονάει το στόμα μας.

11. Η επιστήμη του φιλιού ονομάζεται φιληματολογία.

Και όμως, υπάρχει.

12. Δεν φιλιούνται όλοι.

Σε κάποιες κουλτούρες οι άνθρωποι δεν φιλιόντουσαν στο στόμα μέχρι που ήρθαν σε επαφή με τους Ευρωπαίους εξερευνητές. Οι Ινουίτς έτριβαν τις μύτες τους και μύριζαν ο ένας τα μάγουλα του άλλου, ενώ σε κάποια μέρη της Μέσης Ανατολή και της Ασίας δεν είναι ευπρεπές να φιλιέται κανείς δημοσίως.

13. Δεν φιλιούνται μόνο οι άνθρωποι.

Φιλιούνται και οι αγελάδες, οι σκίουροι, τα σαλιγκάρια (αμέ) ακόμα και οι χιμπατζήδες. Κάθε είδος με το δικό του τρόπο, βέβαια.

14. Για ένα γαλλικό φιλί χρησιμοποιείς 34 μυς του προσώπου σου.

Για ένα γρήγορο φιλάκι χρησιμοποιείς μόνο δύο.

15. Επίσης μπορείς να κάψεις μέχρι και πέντε θερμίδες με ένα φιλί λίγων δευτερολέπτων.

Σκέψου τι έκαψαν αυτοί που φιλιόντουσαν για 58 ώρες.

16. Τα παθιασμένα, βαθιά, ερωτικά φιλιά σε ερεθίζουν περισσότερο από το οτιδήποτε.

Κι αυτό γιατί αυξάνουν τη ροή του αίματος σε όλο σου το σώμα, αμέ.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share