Πρέπει να λουζόμαστε κάθε μέρα;

Η συχνότητα του λουσίματος πρέπει να καθορίζεται με βάση τον τύπο μαλλιών, αρκετοί... είναι όμως αυτοί που δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τις ανάγκες της... κόμης τους και επιμένουν στο καθημερινό λούσιμο. Τελικά είναι καλή αυτή η συνήθεια ή όχι; Ποια είναι η γνώμη των ειδικών; Πολλοί λένε ότι το σαμπουάν κάνει κακό στην επιδερμίδα του κρανίου και ότι το
υπερβολικό λούσιμο προκαλεί πιτυρίδα, όμως αυτό δεν ισχύει», δηλώνει ο Δρ George Cotsarelis, διευθυντής της Κλινικής Μαλλιών του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Σύμφωνα με τον ειδικό, τα φυσικά έλαια του κεφαλιού είναι πιθανό να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μυκήτων, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται σμηγματόρροια, δηλαδή σχηματισμός φολίδων στην επιδερμίδα του κρανίου. Το λούσιμο βοηθά λοιπόν να απομακρύνονται τα έλαια και να προλαμβάνεται η ανάπτυξη των μικροοργανισμών.

Παράλληλα, το συχνό λούσιμο βοηθά να απομακρύνονται νεκρά κύτταρα και νεκροί θύλακες, ώστε να αναπτύσσονται ομαλά οι καινούργιες τρίχες. «Δεν υποστηρίζω λοιπόν το πολύ αραιό λούσιμο», συμπληρώνει ο Cotsarelis.

Από την άλλη, εάν τα μαλλιά είναι άτονα ή πολύ ξηρά, σπάνε εύκολα και έχουν ψαλίδα, μπορεί για την απογοητευτική όψη τους να ευθύνεται το πολύ συχνό λούσιμο. Στην περίπτωση αυτή, καλό είναι να δοκιμάσετε να λούζεστε λίγο πιο αραιά και να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε κρέμα μαλλιών ώστε τα μαλλιά να παραμένουν δυνατά.

Οι ειδικοί συνιστούν λούσιμο κάθε μέρα έως κάθε δύο ή τρεις ημέρες, επισημαίνοντας πως το πολύ αραιό λούσιμο, μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά ανά δέκα μέρες, δεν πρόκειται να κάνει τα μαλλιά πιο υγιή.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share