Γιατί ο καφές προκαλεί κακοσμία του στόματος;

Η στοματική μας κοιλότητα «φιλοξενεί» πάνω από... πεντακόσια διαφορετικά είδη βακτηρίων, τα οποία ευθύνονται για την κακοσμία της αναπνοής. Όταν έρχονται σε επαφή με συγκεκριμένες τροφές, τα βακτήρια αυτά κάνουν το στόμα να μυρίζει ακόμη πιο άσχημα. Τα βακτήρια του στόματος, σύμφωνα με το onmed, διασπούν υπολείμματα τροφών
απελευθερώνοντας θειούχες ενώσεις με χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν αφήνουμε το γάλα εκτός ψυγείου, καθώς τα βακτήρια αρχίζουν να διασπούν τις πρωτεΐνες του γάλακτος και κατά συνέπεια απελευθερώνεται η γνωστή ξινή μυρωδιά. Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες να πιείτε καφέ Ορισμένες τροφές προωθούν την ανάπτυξη των βακτηρίων του στόματος περισσότερο από άλλες. Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας και το ψάρι, διασπώνται συνήθως σε θειούχες ενώσεις, ενώ ουσίες που ξηραίνουν το στόμα, όπως το αλκοόλ, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα βακτήρια.

Ο καφές έχει όξινο pH κι έτσι ευνοεί την αναπαραγωγή των βακτηρίων. Εάν μάλιστα περιέχει ζάχαρη, τα βακτήρια έχουν ακόμη περισσότερη «τροφή» στη διάθεσή τους ενώ αν περιέχει και γάλα, πλούσιο σε πρωτεΐνες, η κακοσμία του στόματος είναι σχεδόν... εγγυημένη!

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share