Μήπως η κολλητή σου σε ζηλεύει; Διασταύρωσε το με τα παρακάτω

Ακόμα κι έτσι να είναι βέβαια, υπάρχουν ζήλιες και ζήλιες. Υπάρχει η ζήλια που... μπορεί να αισθάνεται η φίλη σου γιατί νιώθει κόμπλεξ που είναι πιο κοντή από εσένα, πιο χοντρή από εσένα, που δεν έχει βρει γκόμενο ή που δεν έχει περάσει το μάθημα που πέρασες εσύ στη σχολή. Αυτή η ζήλια, μπορεί να σε φέρνει σε αμηχανία και ενίοτε να σε στεναχωρεί, γιατί τι φταις εσύ
που γεννήθηκες πέντε πόντους ψηλότερη, αλλά εάν η φίλη σου σε αγαπά πραγματικά –αυτό μόνο εσύ το ξέρεις- τότε μπορείς να το παραβλέψεις –εάν δεν είναι έντονο και καθημερινό.

Υπάρχει όμως και η άλλη η ζήλια, ο φθόνος, το «γιατί-το-έχει-αυτή-και-δεν-το-έχω-εγώ» που όχι μόνο δεν βοηθάει μια φιλία, αλλά είναι και μια αρρωστημένη κατάσταση να ζεις.

Οι φίλοι, είναι για μένα, ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας, οπότε πρέπει να τους αφιερώνεις πολύ χρόνο, κόπο και χώρο, και παράλληλα οφείλεις να έχεις και μεγάλες απαιτήσεις από αυτούς. Εάν είναι να σε ζηλεύουν, τότε καλύτερα να απομακρυνθείς άμεσα.

Πως θα το καταλάβεις όμως ότι η φίλη σου είναι μια κομπλεξάρα που μόνο άσχημες καταστάσεις προκαλεί;

Θα σου πω εγώ! 1.

Δεν χαίρεται με τη χαρά σου Πολλές φορές από τα κείμενά μου στο Yolo έχω υποστηρίξει –και συνεχίζω να υποστηρίζω- πως οι φίλοι φαίνονται στις χαρές. Εκεί φαίνεται το μεγαλείο της ψυχής. Στη λύπη, όλοι πάνω κάτω θα σε λυπηθούν, θα συμπάσχουν. Στη χαρά όμως, είναι λίγοι και εκεί είναι που διαχωρίζεις τους φίλους από τους γνωστούς. Πήρες πτυχίο; Ερωτεύτηκες; Πέρασες σε κάποια σχολή που σε ενδιαφέρει; Σε όλες τις παραπάνω καταστάσεις, μπορείς να διαπιστώσεις αν η φίλη σου χαίρεται μαζί σου, ή όχι. 2.

Δε σου λέει καλά λόγια Ή κι αν στα πει, θα είναι με ύφος. Τι να το κάνεις το «συγχαρητήρια» για το πτυχίο, ή το «μπράβο που έχασες πέντε κιλά» αν τα μάτια δηλώνουν μια αδιαφορία ή –χειρότερα- μια κακία. Δε σου λέω να έχεις κάποιον που από το πρωί μέχρι το βράδυ θα σου λέει τι ωραία που είσαι, αλλά είναι απαραίτητο να ακούς που και που κανέναν καλό λόγο από αυτούς που αγαπάς. 3.

Προσπαθεί να σε υποτιμήσει Με χίλιους δυο τρόπους και πολλές φορές μπροστά σε άλλους. Το να δείξεις ότι υπερέχεις, εκτός από αρκετά κουραστικό –πάντα αναρωτιόμουν με τόσο ανταγωνιστικές γυναίκες πως δεν κουράζονται να ασχολούνται με την εικόνα τους-, είναι και αρκετά ψυχοφθόρο και αρρωστημένο. Και ειδικά αν το κάνεις σε φίλους. 4.

Clopy paste Δε λέμε να πάρεις ένα παντελόνι και να πάρει το ίδιο, γιατί αυτό μπορεί να είναι τυχαίο ή και θαυμασμός απέναντι στο γούστο σου. Λέμε να σε αντιγράφει παντού! Να γίνεται κλώνος σου και μάλιστα με άσχημα αποτελέσματα. 5.

Δεν αισθάνεσαι ωραία για τις επιτυχίες σου Με όλα τα παραπάνω που σου έχουν συμβεί, κάθε φορά που τυχαίνει να πεις κάτι για εσένα, πχ ότι πήρες προαγωγή, ότι θα πας ένα ταξίδι κάπου, το σκέφτεσαι να το πεις γιατί ξέρεις ότι μπορεί να ξινίσει τα μούτρα της ή να προσπαθήσει να το μειώσει και να το υποβιβάσει. Οπότε, αισθάνεσαι άσχημα και δε λες τίποτα. 6.

Δε θέλει να έχεις άλλες παρέες Θέλει αποκλειστικότητα! Και κάθε φορά που θέλεις να βγεις με τους φίλους σου από τη σχολή ή από το φροντιστήριο, εκείνη τσινάει λες και είναι γκόμενά σου.

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share