5 λόγοι για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με νερό και λεμόνι...

Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία...

Όμως, μπορείτε να επωφεληθείτε στο μέγιστο αν δοκιμάσετε να πιείτε το ρόφημα όχι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά νωρίς το πρωί. Διαβάστε παρακάτω 5 οφέλη και ετοιμαστείτε να το
εντάξετε όσο το συντομότερο στις καθημερινές σας συνήθειες: 

1. Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό: Τα εσπεριδοειδή, όπως το λεμόνι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ασκορβικό οξύ. Η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων και το ασκορβικό οξύ βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, που παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. 

2. Βοηθάει στην πέψη: Δεν είναι μόνο το ζεστό νερό που βοηθά στην ενίσχυση του γαστρεντερικού συστήματος, αλλά και τα λεμόνια τονώνουν και καθαρίζουν το συκώτι.

 3. Εξασφαλίζει την ισορροπία του pH: Το λεμόνι αποτελεί τον ιδανικό σας σύμμαχο, εάν ο οργανισμός σας υποφέρει από χρόνια έλλειψη ισορροπίας του pH. Τα λεμόνια αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο για να εξασφαλίσετε την επιθυμητή ισορροπία του pH σας, ιδιαίτερα εάν η διατροφή σας είναι πλούσια σε κρέας, τυρί ή / και αλκοόλ. 

4. Αποτελεί τέλειο αντιοξειδωτικό: Το νερό με λεμόνι αποτελεί φυσικό διουρητικό, που σημαίνει ότι βοηθά το σώμα να απομακρύνει τα υγρά και τις τοξίνες από τον οργανισμό. Το κιτρικό οξύ μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση των ενζύμων που διεγείρουν το ήπαρ. 

5. Διατηρεί το δέρμα λαμπερό: Η χρόνια αφυδάτωση κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό, επομένως ενδείκνυται να ξεκινήσετε την ημέρα σας με νερό και λεμόνι. Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, ενώ τα αντιοξειδωτικά μπορούν να καταπολεμήσουν τους παράγοντες γήρανσης. infokids.gr

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share