9 χρήσεις της ζάχαρης που δεν μπορούσες να φανταστείς!

Έχεις συνηθίσει να βάζεις ζάχαρη στον καφέ, στις γλυκές πίτες, στα κέικ και γενικότερα σε φαγητά.

Υπάρχουν, όμως, πολλές ακόμα χρήσεις της ζάχαρης τις οποίες δεν μπορείς να φανταστείς και μάλιστα καμία από αυτές δεν έχει να κάνει με το να χαλάσεις τη δίαιτά σου.


Διάβασε παρακάτω 9 διαφορετικές χρήσεις της ζάχαρης που μπορούν, κατά το faybook, να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου. 1. Στα λουλούδια

Πρόσθεσε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι μέσα στο βάζο που έχεις τα λουλούδια σου μαζί με λίγο νερό.

Η ζάχαρη κάνει καλό στα κοτσάνια των λουλουδιών ενώ το ξύδι μπορεί να σταματήσει την αναπτυξη των βακτηρίων. 2. Απαλύνει το κάψιμο από τα μπαχαρικά

Κάθε φορά που μαγειρεύεις καυτερά φαγητά μπορείς να απαλύνεις λίγο το κάψιμο που θα νιώσεις τρώγοντάς βάζοντας λίγη ζάχαρη στο στόμα σου αμέσως μετά (κράτα την για λίγο στο στόμα σου και φτύσ’την αν δεν θέλεις να την καταπιείς).

Την ίδια ακριβώς δουλειά μπορεί να κάνει και το γάλα.

3. Γιάτρεψε μία πληγή

Μπορείς με λίγη ζάχαρη να απαλύνεις μία πληγή και να γιατρέψεις επώδυνες λοιμώξεις.

Έρευνες που έχουν γίνει σε νοσοκομείο του Birmingham έχουν δείξει πως το να βάζεις λίγη ζάχαρη στο κρεβάτι του αρρώστου αλλά και στην πληγή του θα βοηθήσει στο να σκοτωθούν τα βακτήρια και να επουλωθεί πιο γρήγορα το τραύμα του.

Τα βακτήρια χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν και αυτό που κάνει η ζάχαρη είναι να μαζεύει όλο το νερό από την πληγή. 4. Κάνε απολέπιση στο σώμα σου

Ανάμειξε σε ένα μπολ λίγη ζάχαρη με λάδι και τρίψε με το μείγμα το δέρμα σου. Έπειτα ξέπλυνε με μπόλικο νερό.

Η ζάχαρη σε συνδυασμό με το λάδι θα απομακρύνει από το σώμα σου τα νεκρά κύτταρα και θα αφήσει το δέρμα σου απαλό και λείο. 5. Κάνε το κραγιόν σου να κρατήσει περισσότερο

Ποιος να το ήξερε; Η ζάχαρη μπορεί ακόμα και να διατηρήσει για περισσότερη ώρα το κραγιόν στα χείλη σου. Αφού απλώσεις το κραγιόν σου βάλε από πάνω λίγη ζάχαρη στα χείλη σου.

Περίμενε ένα λεπτό και έπειτα αφαίρεσε τη ζάχαρη.

6. Απομάκρυνε τη βρωμιά από γρασίδι από τα ρούχα

Οι λεκέδες από γρασίδι είναι πολύ εύκολο να γίνουν και πολύ δύσκολο να βγουν από τα ρούχα σου.

Αν δε φοβάσαι μήπως ασπρίσει το ρούχο σου (σε περίπτωση που είναι πολύχρωμο) βάλε λίγη ζάχαρη και λίγο νερό στο βρώμικο σημείο και άφησέ το για περίπου μία ώρα.

Έπειτα πλύνε το ρούχο όπως θα το έπλενες έτσι κι αλλιώς. Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό. 7. Κάνε απαλά τα χείλη σου

Ανάμειξε λίγη ζάχαρη με λίγο ελαιόλαδο και άπλωσε το μείγμα στα χείλη σου. Άφησέ το για 30 δευτερόλεπτα. Αφαίρεσέ το με μία πετσέτα και είσαι έτοιμη. Τα χείλη σου θα γίνουν πάρα πολύ απαλά.

8. Απάλυνε την καμμένη σου γλώσσα

Ήπιες ή έφαγες κάτι καυτό και η γλώσσα σου γέμισε φουσκάλες. Βάλε λίγη ζάχαρη πάνω της και ο πόνος και το κάψιμο θα φύγουν αμέσως.

9. Καθάρισε τα βρώμικα χέρια σου

Μερικές φορές το σαπούνι και το νερό δεν βγάζουν όλες τις βρωμιές από τα χέρια σου.

Η λύση είναι να πλύνεις τα χέρια σου με ένα μείγμα ελαιόλαδου και ζάχαρης. Βάλε ίση ποσότητα ζάχαρης και ελαιόλαδου στο νεροχύτη και βύθισε μέσα τα χέρια σου.

Θα διαπιστώσεις ότι οι βρωμιές θα αρχίσουν να υποχωρούν από μόνες τους.

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share