Μην πετάξετε την καμμένη κατσαρόλα. Αστράψτε την

Έχει συμβεί έστω και μία φορά σε όλες μας. Άρπαξε το φαγητό, κόλλησε στον πάτο της κατσαρόλας, μαυρίλα παντού. Και τώρα;

Η εποχή των παχιών αγελάδων πέρασε. Σε εκείνες τις εποχές πετούσες την κατσαρόλα κι αγόραζες καινούρια την ίδια μέρα.
Σήμερα όμως θα ψάξεις τρόπους να σώσεις το καλό σου σκεύος. Σήκωσε τα μανίκια, φόρα γάντια και δες τη δική μας μη χημική λύση με σόδα και ξύδι! Για να επαναφέρετε την καμμένη κατσαρόλα Θα χρειαστείτε: 1 κούπα ξύδι

1 κούπα νερό

2 κουταλιές της σούπας σόδα μαγειρικής

Σύρμα Πως θα την αστράψετε Γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να καλύψει τον πάτο που έχει καεί. Ρίχνετε το ξύδι, ανάβετε το μάτι και αφήνετε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Ρίχνετε τη σόδα, κλείνετε το μάτι και αφήνετε 10 λεπτά να δράσει. Πετάτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο νιπτήρα και όπως είναι ακόμη ζεστό το σκεύος ξεκινάτε να τρίβετε με το σύρμα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά. Υπομονή. Το καμμένο φαγητό θα αποκολληθεί πλήρως από τον πάτο και τα τοιχώματα. Αν όμως υπάρχουν ακόμη κατάλοιπα, ρίχνετε λίγη σόδα μαγειρικής απευθείας στον πάτο και ξανατρίβετε. Πλένετε κανονικά με υγρό πιάτων και σφουγγάρι. Η κατσαρόλα σας θα έχει γίνει σαν καινούρια. Ούτε θα φαίνεται ότι είχε καεί! Μην το πείτε πουθενά! ΠΗΓΗ

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share