Μπορούμε να ξαναβάλουμε στην κατάψυξη το κρέας που ξεπάγωσε;

Τυχαίνει πολλές φορές να ξεπαγώνουμε μεγάλες ποσότητες κρέατος, αλλά τελικά να χρειαζόμαστε λιγότερο... Έχετε ίσως ακούσει ότι αν βγει το κρέας από την κατάψυξη πρέπει οπωσδήποτε να μαγειρευτεί ή διαφορετικά να πεταχτεί προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη μικροοργανισμών που θα προκαλέσουν τροφική
δηλητηρίαση. Σύμφωνα με την Cathy Moir, Μικροβιολόγο Τροφίμων και ειδικό σε θέματα Ασφάλειας των Τροφίμων, είναι απολύτως ασφαλές να καταψύξετε ξανά το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο ή οτιδήποτε άλλο έχετε ξεπαγώσει, αρκεί η διαδικασία της απόψυξης να έγινε εντός ψυγείου, σε θερμοκρασία 5 βαθμών Κελσίου ή χαμηλότερη. Η ειδικός επισημαίνει, όπως αναφέρει το onmed.gr, ότι η ποιότητα των τροφίμων αλλοιώνεται ελαφρώς όταν τα ξεπαγώνουμε και μετά τα τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη, αφού ορισμένα κύτταρα καταστρέφονται και αραιώνει η σύστασή τους. 

Μια εναλλακτική που προτείνει η Moir είναι να μαγειρέψετε το κρέας που ξεπαγώσατε, στη συνέχεια να το μοιράσετε σε μικρές μερίδες και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για μελλοντική κατανάλωση. Στην περίπτωση αυτή, φροντίστε το φαγητό να μην είναι καυτό όταν το βάλετε στην κατάψυξη. Αφήστε να περάσουν περίπου 30 λεπτά πριν τοποθετήσετε το φαγητό σε δοχεία για να το καταψύξετε.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share