Τι λέμε με απλές χειρονομίες

επικοινωνούμε σε κάθε έκφανση της ζωής μας

Το να προσπαθούμε να διηγηθούμε κάτι χωρίς να κουνάμε τα χέρια μας, είναι σαν να βλέπουμε ταινία χωρίς ήχο! Τα χέρια μας δείχνουν τις ικανότητες ή και τις δεξιοτεχνίες που διαθέτουμε, τις σκέψεις που κάνουνε τις προτιμήσεις που έχουμε, τα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν, ακόμα και την ηλικία μας. Με αυτά ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τον κόσμο γύρω μας, "μιλάμε",
συνεννοούμαστε, δείχνουμε την αγάπη, τον θυμό, την αγωνία ή και την απορία μας, αποχαιρετάμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή τα καλωσορίζουμε. Με δύο λόγια, επικοινωνούμε σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Και είναι ο πιο χαρακτηριστικός τρόπος εκδήλωσης, κάθε συναισθήματος ή επιθυμίας μας. Ακόμα και στη νοηματική, τη γλώσσα των κωφαλάλων ατόμων, τα χέρια παίζουν τον κύριο ρόλο, αφού κάθε κίνηση με αυτά "μεταφέρει" και μια συγκεκριμένη έννοια. Είναι η γέφυρα που τους ενώνει με τον υπόλοιπο κόσμο. Τι σημαίνει όταν: Σταυρώνουμε τα χέρια στο στήθος.

Δείχνει αδιαφορίας, αποστασιοποίηση ή ότι κρατάμε αμυντική στάση. Σε κάθε περίπτωση αυτό που εισπράττει το άτομο που έχουμε απέναντί μας είναι πως θέλουμε να το αποφύγουμε. Σχηματίζουμε με τον δείκτη και τον αντίχειρα ένα κύκλο

Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε πως όλα πάνε καλά. ΟΚ; Βάζουμε το χέρι μπροστά στο στόμα.

Με αυτή τη χειρονομία εννοούμε ότι κάτι που ακούσαμε ή είδαμε μας έχει ξαφνιάσει. Ενώνουμε τον αντίχειρα με τον δείκτη και τον παράμεσο αγγίζοντας με τα συγκεκριμένα δάχτυλα τα χείλη μας (σαν να τα φιλάμε)

Συνήθως αυτή την κίνηση την κάνουμε όταν τρώμε ή πίνουμε κάτι που μας αρέσει πάρα πολύ. Ανεβοκατεβάζουμε τον σηκωμένο αντίχειρα.

Το συνηθίζουμε όταν θέλουμε να συνετίσουμε κάποιον, αλλά και να τον διδάξουμε. Κουνάμε δεξιά αριστερά την παλάμη μας.

Είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να αποχαιρετίσουμε κάποιο οικείο πρόσωπο. Φέρνουμε τον δείκτη στα χείλη

Αυτή η κίνηση σημαίνει πως ενοχλούμε και πρέπει να κάνουμε ησυχία. Κρατάμε και με τα δύο χέρια το πρόσωπό μας

Έτσι δηλώνουμε τη θλίψη ή την απογοήτευση που αισθανόμαστε, ακόμα και τον προβληματισμό μας.

i-diadromi

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share