Κιβωτός του Κόσμου: Ενδεχόμενο νέας ερευνας – Κατέθεσε νεος μάρτυρας

«Ντόμινο» εξελίξεων στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και στο βάθος ενδεχόμενο νέας έρευνας για αδικήματα όπως η φοροδιαφυγή

Εν αναμονή των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η οικονομική αστυνομία από τις εφόδους που έχει πραγματοποιήσει σε αρκετές από τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου βρίσκεται η εισαγγελία της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποτελέσουν το αντικείμενο νέας εισαγγελικής έρευνας.

Αντικείμενο αυτής της έρευνας, εφόσον διαταχθεί, θα είναι η διερεύνηση αδικημάτων όπως η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ δεν αποκλείεται να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της Κιβωτού. Σε κάθε περίπτωση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Στο μεταξύ, ένας ακόμη μάρτυρας πέρασε το κατώφλι των δυο εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Ο μάρτυρας, που υπήρξε εργαζόμενος σε κάποια από τις δομές της Κιβωτού, φέρεται να αναφέρθηκε σε κακοποιητικές συμπεριφορές εντός της οργάνωσης.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share